Hlavní obsah

Krmenčík je na nové angažmá natěšený. Pomohl i někdejší plzeňský parťák

Měl by pozvednout střeleckou potenci fotbalistů Slovácka, kteří v nové sezoně v dosavadních čtyřech zápasech nejvyšší soutěže vstřelili pouze jediný gól. Jednatřicetiletý útočník Michael Krmenčík, který se zpátky do české ligy přesunul z kyperského Apollonu Limassol, je už natěšený na víkendový duel hradišťského týmu s ostravským Baníkem.

Foto: 1. FC Slovácko

Útočník Michael Krmenčík podepsal ve Slovácku smlouvu do června 2026.

Článek

„Chci dokázat, že ještě zdaleka nepatřím do starého železa,“ uvedl pro klubovou televizi Krmenčík, který v minulosti slavil tři mistrovské tituly s Plzní a v sezoně 2017/18 se stal s šestnácti trefami nejlepším ligovým kanonýrem. „Budu se na to snažit v novém angažmá navázat. Důležité ale bude, abychom makali jako tým,“ tvrdí vytáhlý forvard, který bude oblékat dres s číslem 21.

Po příchodu do kabiny Slovácka se bývalý reprezentant vřele přivítal s někdejším plzeňským parťákem Milanem Petrželou. „S hradišťským klubem jsem byl v kontaktu delší dobu a Milan sehrál při námluvách významnou roli. Novou výzvu jsem rád přijal a těším se na ni. Objevily se i jiné nabídky, avšak já jsem svému manažerovi řekl, že nic jiného než Slovácko řešit nechci,“ prozradil Krmenčík, jenž v nejvyšší domácí soutěži nastupoval také za Slavii, Baník či Duklu.

Kouč Slovácka Roman West si od něj hodně slibuje. „Věříme, že pozvedne sebevědomí našeho mužstva v útočné fázi. Michael umí podržet míč nebo ho prodloužit na spoluhráče. Je agresivní a tvrdý. Umí dát gól. Pro soupeřovy stopery bude svým herním stylem nepříjemný,“ očekává od nové akvizice. „Vedle něj by měli výkonnostně vyrůst i další naši ofenzivní fotbalisté,“ uvítal by.

Slovácko teprve v uplynulém ligovém kole vstřelilo premiérový gól v nové sezoně a díky němu si z Pardubic odvezlo tři body. „Už jsme výhru nutně potřebovali. Postupně se lepšíme, ale pořád je na čem pracovat,“ ví dobře hradišťský trenér.

Jeho celek se utká v neděli od 20 h na svém stadionu s ostravským Baníkem, který ve čtvrtek vypadl až kvůli nezvládnutému penaltovému rozstřelu na závěr dramatické odvety s Kodaní z Konferenční ligy.

„Narazíme na obrovsky kvalitního soupeře,“ uvědomuje si West. „Pod světly by to měl být velmi dobrý zápas v parádní atmosféře. Nečeká nás vůbec nic lehkého. Před našimi fandy jsme ale už dokázali remizovat se Slavií a teď uděláme všechno pro to, abychom obrali i Baník,“ předsevzal si.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc