Hlavní obsah

Křišťana donedávna nenapadlo, že by mohl působit na Moravě. Slovácko je ale atraktivní klub, tvrdí

Z Teplic zamířil přes celou republiku až do Uherského Hradiště. Záložník Jakub Křišťan je první posilou fotbalistů Slovácka pro nadcházející ročník nejvyšší soutěže. Reprezentant do 21 let tvrdí, že nad nabídkou moravského klubu dlouho neváhal.

Foto: 1. FC Slovácko

Záložník Jakub Křišťan je po přesunu z Teplic na angažmá ve Slovácku natěšený.

Článek

„Minulá sezona pro mě nebyla z hlediska prostoru, jaký jsem v Teplicích na hřišti dostával, zdaleka ideální. Proto jsem hledal nějaké řešení. Ve hře bylo víc klubů, ale když se naskytla možnost jít do Slovácka, měl jsem hned jasno. Toto angažmá mě na první dobrou lákalo. Během pár dní jsme se dohodli a já se už hrozně těším na ligu. Jen se ještě dolaďuje, zda budu v Hradišti na přestup nebo hostování,“ prozradil Křišťan, který se nejlépe cítí ve středu hřiště. „A je mi skoro jedno, zda dostanu ofenzivní nebo defenzivní úkoly,“ netají.

Přiznává, že jako fotbalistu, který pochází z Prahy, by ho ještě donedávna nenapadlo, že najde působiště až na východě Moravy. „Ale díky tomu, jak skvěle si Slovácko v uplynulých sezonách vedlo, je to pro mě atraktivní klub. Neustále se pohybovalo v ligové tabulce nahoře. Jaro sice hradišťskému mužstvu příliš nevyšlo, ale teď došlo ke změnám v realizačním týmu a já věřím, že budeme hrát zase co nejvýš,“ přeje si.

Z mládežnických reprezentačních výběrů se zná s útočníkem Slovácka Filipem Vechetou. „Už jsme spolu trochu podebatovali. V Hradišti se zatím rozkoukávám. Věřím, že do mužstva zapadnu. Zatím se ke mně všichni chovají velice mile,“ těší Křišťana.

Stihl už poblahopřát veteránovi týmu Milanu Petrželovi k jeho čerstvým 41. narozeninám. „Je jen o málo mladší než můj táta. Budu se od něj učit,“ plánuje.

Jednadvacetiletý Křišťan pochází z fotbalové rodiny. Fotbalisty byli jeho otec i dědeček. Na kontě má dosud 25 zápasů v nejvyšší soutěži za Teplice. Ten prozatím nejcennější start si ovšem připsal ještě předtím v dresu Slavie, jejímž je odchovancem. V Edenu prošel všemi mládežnickými týmy až do seniorského mužstva.

„V covidovém období jsem dostal příležitost proti francouzskému Nice v Evropské lize. To byl obrovský zážitek. Zvlášť když jsme vyhráli 3:2,“ zavzpomínal Křišťan.

Když pak hostoval ze Slavie v druholigové Vlašimi, dotáhl to před dvěma lety se středočeským celkem až do baráže. „Přes Teplice jsme sice tehdy do nejvyšší soutěže neprošli, ale já u nich získal angažmá. Teď se ovšem hrozně těším na Slovácko,“ zopakoval.

Premiérový ligový start v dresu mužstva z Uherského Hradiště by si mohl Křišťan připsat předposlední červencový víkend právě proti Slavii. „Je to pikantní los na úvod sezony. Papírově těžký rozjezd pro nás může být určitou výhodou. Naše motivace bude doma obrovská a Pražané ještě třeba nebudou tolik rozehraní,“ přemítá.