Hlavní obsah

Sparťanský klenot žhavým zbožím, Krejčí za čtvrt miliardy. Titul zvedal ceny

Obhajoba ligového titulu se projevuje i u cenovek sparťanských fotbalistů. Specializovaný server Transfermarkt po sezoně aktualizoval tržní hodnotu hráčů, největší skok zaznamenal kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Jehož odhadovaná přestupní částka web stanovuje na deset milionů eur (cca 246 milionů korun). Jeden z jeho kolegů z obrany je ještě dražší. A jak vypadá desítka nejcennějších borců domácí soutěže?

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ladislav Krejčí si v aktualizovaném žebříčku německého serveru Transfermarkt zapsal hodnotu 10 milionů eur.

Článek

S cenovkou 12 milionů eur (v přepočtu asi 295 milionů korun) vládne žebříčku nejhodnotnějších hráčů české ligy Martin Vitík, který se už od jara drží na trůnu. Za ním je jeho spoluhráč Ladislav Krejčí s hodnotou 10 milionů eur. Pětadvacetiletý český reprezentant se oproti jarnímu hodnocení vyhoupl o čtyři miliony. K tomu mu pomohly stabilní výkony, obhajoba titulu i zisk poháru.

Mimochodem, podle zpráv za něj španělská Girona nabízí dokonce 12 milionů, což jen ukazuje, že ceny na Transfermarktu jsou doopravdy orientační. Trojici nejhodnotnějších hráčů nejvyšší české soutěže pak uzavírá třetí fotbalista Sparty, kterým je ofenzivní záložník Veljko Birmančevič. Jeho cenovka vyletěla z šesti na devět milionů eur.

Byť Slavia nedosáhla na titul, i tak ale ceny hráčů vzrostly. V březnovém žebříčku si nejlépe vedl Oscar, který dokonce byl na druhém místě za Martinem Vitíkem. Liberijský záložník se sice propadl na čtvrté místo, ale jeho hodnota z původních osmi milionů eur vzrostla o dalších pět set tisíc.

Cenovka se však také navýšila u dalších třech hráčů Slavie Matěje Juráska, který je na pátém místě (8 milionů eur), Mojmíra Chytila na sedmém místě či Igoha Ogbu na osmé příčce (oba asi 6.5 milionu eur). Naopak s hodnotou stagnuje na šesté pozici se 7 miliony eur Christos Zafeiris.

Deváté příčky se ujmul nejlepší střelec Plzně Pavel Šulc, kterému od března vzrostla hodnota o jeden milion na 6 milionů eur. Desítku nejhodnotnějších hráčů uzavírá další z hráčů pražské Slavie Tomáš Vlček, který taktéž dle serveru Transfermarkt stojí 6 milionů eur.