Hlavní obsah

Krejčí: Obhajobou jsme vyslali jasnou zprávu, že Sparta je nejlepší tým v Česku!

Před rokem se opájel mistrovskou radostí na stadionu Slovácka, v sobotu slavil kapitán Sparty titul v Mladé Boleslavi. Který je pro něj cennější? „Nechci teď soudit, oba jsou neskutečné,“ prohlásil Krejčí několik minut po hladké výhře 5:0.

Ladislav Krejčí po zápase v Mladé BoleslaviVideo: Sport.cz

Článek

Když měl v krátkosti shrnout celkovou cestu za obhajobou, kapitán Sparty měl hned jasno. „Hodnotím všechno od příchodu trenéra Priskeho a celého jeho realizačního týmu. Začalo se s přebudováním strategie Sparty i herní tváře. Postupnými kroky a vizí, které každý věřil. Přestože jsme teď na jaře v Evropské lize tvrdě narazili s Liverpoolem, který nám srazil sebevědomí, dokázali jsme zareagovat dostatečně rychle, abychom si dominanci v lize udrželi,“ prohlásil Krejčí.

„Pádů v sezoně bylo víc, ale teď jsme měli konzistentní výkonnost. Nechci říct, že titul může vyhrát každý, ale obhájit ho už znamená určitou sílu. Vyslali jsme tím ostatním zprávu, že Sparta je nejlepší tým v Česku ve všech směrech,“ dodal Krejčí.

KuchtaVideo: Sport.cz

To, že Pražané udělali v této sezoně notný posun, ukázalo podle něj srovnání posledního mistrovského kroku. Zatímco před rokem na Slovácku uhráli horkotěžko potřebnou remízu, Středočechy smázli ve velkém stylu.

„Teď jsme byli po všech stránkách skvěle připraveni. Od příjezdu do Mladé Boleslavi jsem necítil žádné pochyby. Byla v nás energie potřebná k nastartování zápasu. Cítil jsem z kluků větší zkušenost, větší chuť a jistotu,“ uvedl 25letý obránce.

Sparta – první oslavyVideo: Sport.cz

Bude vzhledem ke středečnímu finále MOL Cupu se spoluhráči mistrovské oslavy mírnit? „V sobotu si je užijeme naplno. Když za něčím jdete, pak je důležité si úspěch i užít. Zážitky se tvoří i z oslav. Nechci je jen tak přejít,“ pronesl Krejčí, který mezi zástupce médií přišel ve stulpnách. „Budu v nich i slavit, sundám je až v pondělí,“ uzavřel s úsměvem.

Tenhle titul jsme dosáhli lepším fotbalem

„Prvním titulem jsme si nebyli tak jistí. Byl založen na vůli, fyzičnu. Ten druhý dokázal, že jsme nejlepší tým v Česku. Dosáhli jsem ho lepším fotbalem. Máme šestaosmdesát bodů, tohle je prostě kvalita.“

trenér Sparty Brian Priske srovnává dva tituly