Hlavní obsah

Kozáka čeká proti Bohemce speciální duel. V kabině Slovácka vypíše za výhru odměnu

Na překvapivou bezbrankovou plichtu na svém hřišti se Slavií v Mladé Boleslavi poté nenavázali. Za vysokou porážku 0:3 ve středočeském městě se budou chtít fotbalisté Slovácka rehabilitovat před svými fandy v sobotu v utkání třetího kola nejvyšší soutěže proti Bohemians 1905. Hradišťský tým čeká na první výhru i premiérový gól.

Foto: 1. FC Slovácko

Útočník fotbalistů Slovácka Matyáš Kozák věří ve vítězství nad svým nedávným týmem.

Článek

„Věřím, že se dočkáme obojího. Chceme konečně skórovat a připsat si plný bodový zisk,“ říká odhodlaně pro klubovou televizi útočník Matyáš Kozák, který v moravském klubu hostuje z mistrovské Sparty s možností opce na přestup.

V Boleslavi kvůli zdravotním problémům Slovácku chyběl. „Měl jsem nějakou virózu. Dva tři dny jsem proležel. Nebylo lehké sledovat nepovedený zápas jen u televize. Teď už jsem ale naprosto fit a natěšený na svoji premiéru v dresu Slovácka na domácím stadionu,“ tvrdí.

Pro Kozáka to bude hodně speciální duel, protože v týmu Bohemians strávil minulý prvoligový ročník. „Pokud proti nedávným spoluhráčům o víkendu nastoupím, bude to pro mě pochopitelně dost specifické. Určitě vypíšu do kabiny nějakou odměnu za vítězství. Věřím, že vyhrajeme. Kéž bych k tomu přispěl gólem,“ vysnil si ideální scénář.

Svoje bývalé mužstvo pochopitelně v úvodních dvou ligových kolech sledoval. „Bohemka je zatím nevyzpytatelná. Proti Baníku zahrála výborně, ale na Dukle to pak bylo podstatně horší. Je jasné, že nás čeká těžké utkání, ale musíme ho zvládnout,“ předsevzal si třiadvacetiletý Kozák.

K tomu ovšem potřebují hradišťští fotbalisté konečně protrhnout střeleckou smůlu. „V Boleslavi jsme si zejména v závěru zápasu vypracovali dost nadějných akcí, avšak ve finální fázi jsme je nevyřešili dobře. Střelbě se věnujeme na trénincích. Když přidáme v utkání s Bohemkou důraz, mělo by nám tam už něco spadnout,“ věří autor čtyř ligových branek.

To, že má sobotní střetnutí výkop už o půl třetí odpoledne a dá se tím pádem čekat tropické vedro, Kozák příliš neřeší. „Bude to zřejmě náročné. Ale vždycky si říkám, že to mají obě mužstva stejné. Takže se raději soustředím především na svůj výkon,“ nedělá z brzkého výkopu zápasu velkou vědu.

Doufá v značnou podporu příznivců Slovácka. „Rád bych pozval všechny naše fanoušky, aby přišli a povzbudili nás. Věřím, že budeme mít po závěrečném hvizdu důvod ke společným oslavám,“ uvítal by Kozák.