Hlavní obsah

Kováč zuřil kvůli kalibrované čáře: Máme to v telefonu, ofsajd nebyl

V závěru utkání už liberecká lavička slavila gól střídajícího Letenaye na 3:2, jenže ten po několika minutách VAR odvolal kvůli těsnému ofsajdu. „Udělá kalibrovanou čáru z kamery, kde to nebylo vidět. My to máme v telefonu, ten ofsajd nebyl,“ prohlásil kouč Slovanu Radoslav Kováč po remíze 2:2 s Bohemians 1905.

Sestřih zápasu Liberec-BohemiansVideo: LFA

Článek

Běžela 86. minuta zápasu, když střídající útočník Lukáš Letenay převzal od navrátilce do sestavy Ahmada Ghaliho přihrávku do vápna a parádní střelou na zadní tyč poslal modrobílé do vedení. Po dlouhém zkoumání u videa však VAR odhalil těsný ofsajd a branka neplatila. Video najdete v sestřihu z utkání v čase o2:27-2:40.

„Udělá kalibrovanou čáru z kamery, kde to nebylo vidět. Máme to v telefonu, ten ofsajd nebyl. Ale to jsou spekulace. Je to škoda, Lety se tam dostal skvěle a krásně to uklidil. Chyběl milimetr. Kalibrovaná čára je kalibrovaná čára, ale… Mysleli jsme, že bude velká euforie, a nakonec bylo zase velký zklamání,“ láteřil liberecký trenér Radoslav Kováč, který u lavičky proti rozhodnutí protestoval tak vehementně, až mu sudí Ladislav Szikszay udělil žlutou kartu.

„Co mi říkali kluci na střídačce, nechápali, jak to může být ofsajd. Ale sám jsem to ještě neviděl, takže nic moc říkat k tomu nemůžu,“ poznamenal autor branky na 2:1 v dresu Slovanu Marek Icha. Gól kvůli ofsajdu neplatil ani na druhé straně, když se v 81. minutě trefil Robert Hrubý.

„Přiznám se, že nám haprovalo spojení, takže jsem ani jednu situaci neviděl. Z tohoto hlediska jsem byl tentokrát slepý… Ale všichni říkali, že to bylo o milimetry. Chápu, že domácí byli roztrpčení, ale my v nějakých věcech také. Dostal jsem zprávy, že tam mohlo být i vyloučení v náš prospěch…

Ale řekl bych, že rozhodčí si s tím poradil, neměl to úplně jednoduché. Ke konci byl zápas hodně nervózní, oba týmy ho chtěly strhnout na svou stranu,“ poznamenal hostující kouč Jaroslav Veselý.

Gólman Bohemians 1905 Tomáš Frühwald byl o ofsajdu při Letenayově brance přesvědčený. „Po mojí pravé straně jsem viděl, že stojí v postavení mimo hru, možná se tam zkoumalo postavení na levé straně, kterého jsem si nevšimnul. V prvním momentě jsem byl přesvědčený, že jde o ofsajd, a nakonec to tak i dopadlo,“ popsal sporný moment ze svého pohledu. Liberec na svém hřišti opět ztratil body.

„Zatím ještě nejsme tak silní, abychom tyhle zápasy vyhrávali. Hrozně mě to mrzí, je to frustrující. S Olomoucí jsme měli v 94. minutě tutovku a nedali ji, naopak v Teplicích uděláme v 94. minutě chybu a prohrajeme. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným a asi ještě nejsme připravení,“ uzavřel Kováč zklamaně.