Hlavní obsah

Kováč mu vyčítá bláznění, teď dvakrát skóroval. Snažil jsem se moc nevylézat a vyplatilo se to, culil se Hlavatý

Jeden gól dal v prvním poločase, druhý přidal ve druhém a pomýšlel i na hattrick. Liberecký špílmachr Michal Hlavatý se podílel dvěma góly na výhře 3:0 nad Pardubicemi, za které čtyři sezony hrál a odkud v létě pod Ještěd za dvacet milionů přestoupil.

Sestřih zápasu Liberec - PardubiceVideo: LFA

Článek

Jak chutnají rovnou dva góly proti týmu, kde jste toho tolik zažil?

Chutnají sladce, protože jsou to první dvě branky v dresu Slovanu. Jsem hrozně rád, že pomohly k vítězství. K Pardubicím jsem si vybudoval hodně silné pouto. Kdyby byly do sítě někoho jiného, tak jsou ještě sladší. Z respektu k nim jsem je neslavil. Radost mi však udělaly. Jsme rádi, že jsme lidem udělali radost, odvázali se pak a byli fantastičtí.

V této sezoně jste byl v lize nejčastěji střílející hráč, který za čtyři kola ještě neskóroval. Věřil jste, že právě proti Pardubicím se podle zákona schválnosti už trefíte?

To jsem ani nevěděl, ale věřil jsem v to. Ale když si vezmu svoje střely v Teplicích, tak to byla obrovská hrůza. Tyhle pokusy bych tam ani nepočítal. Jestli se zapisují do statistik, tak to trochu zkresluje. Celkově se jako celý tým málo pokoušíme o střelbu, teď za to Frýdek vzal, je to jeho doména, tím nám otevřel zápas. Celý tým by se měl snažit víc střílet, já taky, ale hlavně efektivněji.

Měl jste před zápasem zvýšenou motivaci?

Nějaké špičkování proběhlo. Ale co se zvýšené motivace týká, snažil jsem se tohle nevnímat. Normálně jsem i více komunikativní s hostujícím týmem, za který jsem hrál, ať v Pardubicích, v Boleslavi nebo s Plzní, ale teď jsem se snažil plně soustředit a s nikým moc nekomunikovat. Jen se koncentrovat na naši kabinu a moc nevylézat. Asi se to vyplatilo.

Hattrick jste v lize ještě nedal, pomýšlel jste na něj?

Pomýšlel, ale červená karta to trochu zkomplikovala. Pak tam byly nějaké situace, šel bych si za tím, ale vyhrálo se, takže to nemusí mrzet.

Zápas nedohrál Ghali vyloučený po faulu na Kalabišku. Jak jste ten souboj viděl ze hřiště?

Ze hřiště si vybavuju, že to bylo hrozně nevinný. Ani jsem nevěděl, co se tam řeší. Ale když jsem pak slyšel a bavil se s fyzio týmem Pardubic, tak říkali, že mu tam asi křuplo a je tam podezření na zlomeninu. Doufají, že se to nepotvrdí. Ať už s tím má cokoliv, hlavně přeju brzké uzdravení, ať nejde o nic vážného. Honza je hodný kluk, tohle si nikdo nezaslouží.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník Michal Hlavatý během duelu s Pardubicemi.

Z Pardubic přišli kromě vás i Icha, Halinský a celý realizační tým. Vypsali jste spolu za výhru speciální prémie?

Prémie jsou vždy, když se porazí tým, ve kterém někdo hrál. Většinou ten hráč do kabiny donese nějaké občerstvení, nebo něco zaplatí. Tohle ano, ale nic speciálního jsme nevymysleli.

Po minulém zápase byl trenér Kováč hodně kritický, zabraly promluvy v týdnu?

Minulý zápas prostě nevyšel. Ale jedna věc je, že nevyjde technicky, nikdo není neomylný. Ale celkově měl být minule lepší mindset, nastavení hlavy a soustředění. Výkon byl prostě celkově špatný. Když se nedaří, musíte hrát jednodušeji, což já v sobě ještě úplně nemám, hraju pořád jak blázen a občas mi to trenér vyčítá. V tomhle musím být soustředěnější.

Navštívil jste po zápase kabinu Pardubic?

Byli jsme za nimi s Ichičem. Prožili jsme tam krásné roky, on dva a já čtyři. Mám tam spoustu výborných kamarádů. Stavil jsem se tam, chtěl se s nimi pobavit, protože vzpomínky jsou fakt nádherný a jde o neoddělitelnou část mého života. Po zápase jsme se bavili normálně, známe se fakt dlouho. Ale nálada tam po prohře byla špatná.

Začátek zápasu poznamenala průtrž mračen, jak se v tom hrálo?

Viditelnost byla horší, spíše tam byly na hřišti místa, na kterých míč fakt stál, jak tam byla voda. Bylo to komplikovanější, a jak jsem i slyšel, rozhodčí přemýšleli, že by se to pozastavilo. Nakonec měli informace, že se průtrž zastaví, a pak už hřiště bylo perfektní. I pro náš fotbal bylo důležité, aby to na hřišti jezdilo. Tohle pozvedává i naši hru. Až na prvních patnáct minut bylo hřiště top.