Hlavní obsah

Zemětřesení v Budějovicích. Fotbalové Dynamo má nového majitele

Dlouho o tom mluvil, nyní úspěšně konal. Mezi fanoušky značně neoblíbený Vladimír Koubek končí na pozici majitele fotbalových Českých Budějovic. Podle informací idnes.cz, které potvrzují i zdroje Sport.cz blízké dění v klubu, by jej měl nahradit podnikatel Dalibor Jirka.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Českých Budějovic (ilustrační foto)

Článek

Příznivci českobudějovického klubu, kteří s oblibou skandovali hromové „Koubek ven,“ se tak dočkali. A mohou doufat, že s novým majitelem se zlepší i nelichotivá finanční situace Dynama.

Hráči hrozili, že kvůli dluhům na výplatách nezahájí letní přípravu. Nakonec se peněz dočkali, ale není tajemstvím, že situace není optimální ani pár dní před startem nové ligové sezony. Tomu odpovídají i odchody řady klíčových hráčů a spíše méně známé posily převážně ze zahraničí.

Koubek již v červnu zmiňoval, že o klub se zajímá pět investorů a z fotbalu se po prodeji klubu stáhne. Teď se tak skutečně stane. Novému majiteli Jirkovi by s financováním transakce měli pomoci i rakouští investoři.

Podle zdrojů Sport.cz se ale nebude konat žádná radikální čistka. Výrazné personální změny ve vyšším managementu Dynama nejsou na pořadu dne.

Nový majitel se angažuje v několika českobudějovických firmách a v obchodním rejstříku je zapsán jako člen dozorčí rady v akademii Dynama České Budějovice. Bližší informace ohledně změn v klubu by měly být známy po středeční tiskové konferenci.