Hlavní obsah

Koubek by ještě rád posílil. Odchod Chorého? Trh nikdy nespí

Bez čtyř reprezentantů, se dvěma posilami i s řadou mladých talentů začíná fotbalová Plzeň přípravu na novou sezonu. Trenér Miroslav Koubek by rád ještě doplnil kádr o střední záložníky. Zároveň ale nevylučuje, že některá z opor může odejít.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér fotbalové Viktorie Plzeň Miroslav Koubek na tiskové konferenci před startem sezony 2024/2025

Článek

Jste s aktuálním stavem kádru spokojený?

Pokud jde o příchody, Daniel Vašulín a Tom Slončík jsou dostatečným přínosem pro útočné pozice. Ještě není ukončena práce okolo středu hřiště, tam bychom potřebovali zásah. Odešel Pavel Bucha, kterého měl nahradit Matěj Valenta, jenž se zranil. Také je pryč Ibrahim Traoré. V přípravě naskočí mladí chlapci Ondřej Deml či Jiří Panoš. Uvidíme, jestli se někdo uchytí. Jsou šikovní a talentovaní, ale není prověřeno, jestli ihned zvládnout požadavky a nároky.

Nákup Daniela Vašulína může někdo chápat jako přípravu na možný odchod Tomáše Chorého.

Nedokážu teď odpovědět. Trh nikdy nespí. Plány máme takové, že Tomáš je s námi a doplňujeme ho Vašulínem. Odešel Honza Kliment do Olomouce, takže jsme minus jeden kus.

Chorý je jedním ze čtveřice vašich hráčů, kteří aktuálně reprezentují na Euru. Naruší vám to hodně přípravu?

S tím se nepotýkáme jen my. Optimisticky říkám, že z konkurentů, tedy v porovnání se Spartou a Slavií, máme absencí nejméně. Komplikace je to pro všechny, u nás matematicky nejmenší.

Hráči budou muset být připraveni, abyste chytili začátek ligy a vykopali Evropu.

Cíle máme vždycky nejvyšší. Ale bude opravdu záležet, jak se mužstvům podaří vyladit formu. Příprava je Eurem hrubě narušena. Specifická situace a uvidíme, jak se trefíme, jak nováčci zapadnou do týmu, jak na tom kluci z Eura budou po nedostatečné přípravě. Vždyť o ni úplně přijdou. Pokud se nám mužstvo na základě nabídek nerozpadne, zůstane stabilní. Řadíme se mezi favority ligy a cílem je určitě hrát o poháry.

Zmínil jste dovolenou, jak jste ji trávil vy?

Měli jsme celkem tři týdny, tak jsem si nařídil, že minimálně dva mám zakázáno myslet na fotbal. To dokážu lehce, úplně vypnu. Pak si čtyři pět dní dělám detailní plán přípravy. Za léta praxe vím, že to stačí.

Minulou sezonu se vám dařilo v Konferenční lize. Myslíte, že Plzeň patří do té Evropské?

Step by step. Pojďme se pokusit udělat další schůdek nahoru. Evropskou ligu bychom určitě neodmítli, bylo by to dobré i pro vývoj mužstva. Měřme se s kvalitou, byli bychom za konfrontaci rádi. Máme dvě překážky v podobě předkol, tam budou těžké kalibry.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.