Hlavní obsah

Kohúta čeká v Pardubicích speciální duel. Už nám tam něco spadne, věří záložník Slovácka

Mají dosud na kontě dva body za dvě domácí bezbrankové plichty, avšak na premiérový gól i první výhru v novém ročníku nejvyšší soutěže stále čekají. Fotbalisté Slovácka věří, že se jim obojí podaří v nedělním ligovém duelu v Pardubicích, který bude mít výkop ve 14.30 hodin.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník Slovácka Michal Kohút (vlevo) v hlavičkovém souboji s Júsufem Hilálem z Bohemians 1905.

Článek

„Na trénincích se teď hodně střelbě věnujeme. Chce to ještě víc se tlačit do soupeřovy šestnáctky. Musíme v ní být agresivnější a nepříjemnější. Věřím, že nám tam už něco spadne,“ přeje si čtyřiadvacetiletý záložník hradišťského týmu Michal Kohút.

Do Pardubic, kde v minulosti působil, se těší. „Bylo to v postupové sezoně 2019/20, takže mám velmi hezké vzpomínky. Nějaké lidi v tamním klubu pořád znám, bude to pro mě tudíž docela speciální utkání. A na novém pardubickém stadionu jsem ještě nehrál. To je motivace navíc,“ tvrdí.

Nervozitu z toho, že Slovácko jako jediný klub v novém prvoligovém ročníku ještě neskórovalo, prý Kohút v kabině necítí. „Máme se od čeho odrazit. Doma jsme od Slavie ani Bohemky neinkasovali. Takže na to budeme chtít v Pardubicích navázat. A tentokrát už snad nějaký gól naopak dáme,“ doufá.

Sestřih utkání Slovácko - BohemiansVideo: LFA

Ofenzivu Slovácka může poprvé v nové sezoně vyztužit křídelník Pavel Juroška, který si už odpykal třízápasový trest za vyloučení ze závěru minulého ligového ročníku v Ostravě. „Vypomáhal v přípravných duelech našemu béčku. Je na něm vidět velká chuť. Jeho rychlost nám může pomoct. Umí navíc dávat góly. Určitě bude pro mužstvo posilou,“ předpokládá hradišťský asistent Tomáš Palinek.

I jeho mrzí, že Slovácko nevydolovalo z dosavadních tří ligových zápasů víc než dva body. „Ale máme z čeho vycházet. Kromě utkání v Mladé Boleslavi jsme dosud těžili z pevné obrany. Slávisty ani Bohemku jsme nepustili do mnoha šancí. Škoda jen, že jsme nevstřelili nějaký gól,“ štve ho.

Palinek věří, že na východě Čech bude mít jeho celek už v koncovce víc štěstí. „Pardubičtí jsou známí týmovým pojetím a solidní organizací hry. My ale u nich chceme rozhodně uspět. Jsem přesvědčený, že už budeme konečně produktivní a odvezeme si tři body,“ věří.