Hlavní obsah

Kohút vyřídil Baník, který o něho usiloval. Sudí mu ale branku nepřipsal

Po střele Michala Kohúta dali fotbalisté Slovácka v ligovém duelu s Baníkem těsně před pauzou vítězný gól, ale protože ostravský stoper Chaluš smolně změnil směr míče, šlo podle sudích o vlastní branku. Přestože to hradišťského záložníka trochu mrzelo, jednoznačně u něj převládala radost z domácího triumfu 1:0 a tříbodového zisku.

Sestřih zápasu Slovácko - Baník OstravaVideo: LFA

Článek

„Střela mi nesedla úplně podle představ. Chali ale balon tečoval, a byl z toho důležitý gól. Byl bych samozřejmě rád, kdyby byl připsaný mně, protože chci střílet co nejvíc branek. Důležité ale bylo, že platil a my jsme konečně po dlouhé době doma zvítězili. Jsme šťastní,“ svěřil se Kohút. „Devět zápasů v řadě na našem stadionu bez výhry bylo moc,“ uznal.

Slovácko částečně oplatilo Ostravanům šestigólový debakl na jejich hřišti v závěru minulého ročníku nejvyšší soutěže. „Měli jsme to ještě v hlavách. I to byla pro nás motivace,“ připustil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník fotbalistů Slovácka Michal Kohút se raduje v utkání s Baníkem z vítězného gólu svého týmu.

Hradišťští fotbalisté museli ve druhé půli čelit ostravskému tlaku. „Baník byl asi silnější na míči. My jsme to ovšem dobře uskákali a uhráli vzadu s čistým kontem. To je pro nás nesmírně důležité,“ liboval si Kohút.

Po druhé výhře za sebou poskočilo Slovácko v ligové tabulce na šestou příčku. Navzdory tomu, že dosud vstřelilo v pěti zápasech pouze dva góly. „To je docela zajímavé. Snažíme se důsledně bránit a hrát na nulu s vírou, že aspoň jednu branku naopak dáme. Teď se nám to dvakrát povedlo,“ má čtyřiadvacetiletý středopolař radost z výher v Pardubicích a nad Baníkem.

Moc ale nescházelo, aby Kohút v nedělním večeru vyběhl na hradišťský trávník v dresu ostravského rivala. Baník o něj totiž před sezonou eminentně stál. „Zájem jsem zaznamenal. Vedení Slovácka ovšem nabídku odmítlo, takže to teď neřeším. Mám tady ještě na rok smlouvu, a tak se soustředím na práci pro hradišťský klub,“ tvrdí.

Už se těší na další ligové střetnutí, které mají Hradišťští odehrát v sobotu na stadionu mistrovské Sparty. Existuje však ještě možnost, že si Pražané vzhledem ke startu v play off Ligy mistrů duel odloží. „Sparťanům držím v evropských pohárech palce. Vždyť reprezentují český fotbal. To, jestli si před odvetou s Malmö utkání odloží, my pochopitelně neovlivníme. Uvidíme, jak to nakonec bude,“ přemítá Kohút.

Související témata: