Hlavní obsah

Kliment nám hodně pomohl. Chtěli jsme mu to vrátit, ale nepovedlo se, litoval Mikulenka

Olomoucká Sigma před sezonou výrazně omladila. Její výkony v dosavadním průběhu jsou příjemným překvapením. Vědět o sobě dávají do nedávna bezejmenní hráči. Patří mezi ně i dvacetiletý Matěj Mikulenka. Kvalitu potvrdil i v duelu s pražskými Klokany, byť ho Hanáci hrající od deváté minuty o deseti prohráli 1:3.

Sestřih zápasu Olomouc - BohemiansVideo: LFA

Článek

Máte za sebou bláznivý zápas. Jaký z vašeho pohledu byl?

Strašně těžký, hlavně fyzicky. Ve druhém poločase jsme ale přesto soupeře zmáčkli, bušili do něj. Chyběl tomu jen vyrovnávací gól. Bohužel, pak jsme inkasovali potřetí z brejku a bylo po všem. Takže je to blbé. Škoda.

Foto: SK Sigma Olomouc

Matěj Mikulenka (uprostřed)

Podruhé doma jste hráli téměř celý zápas o deseti. Co jste si říkali, když kanonýr Jan Kliment po zásahu VAR za úder loktem do břicha putoval předčasně do sprch?

Že to bude zase hodně o běhání. Už je to tady zase.

Trenér Janotka do druhého poločasu poslal dva čerstvé útočníky Muritalu s Fialou. Spolu s vámi Bohemce zle zatápěli. Brali jste to při vyloučení kanonýra Klimenta, kterého možná čeká delší trest, jako šanci ukázat se?

To ani ne. Bylo nás o jednoho míň, tak jsme museli riskovat. Bylo prostě nutné občas chodit do dvou, zkoušet, co se dá, a někdy to vycházelo.

Vaši trefu, kdy jste snižoval na 1:2, sudí konzultoval s VAR. Ve hře byl ofsajd. Nebál jste se, že gól nebude platit?

Myslel jsem si to. Proto jsem ani neslavil a čekal jsem jen, až to hosté rozehrají. Měl jsem pocit, že jsem tam snad metr. Vůbec jsem si nevšiml, že tam někdo ze zadáků soupeře zůstal.

Do šancí jste se dostávali. Gól jste dal a minimálně ještě jeden jste mohl přidat…

Jo. Šel jsem z boku na bránu a přihrával Fialovi. V první fázi mě vůbec nenapadlo, že bych měl vystřelit. Potom, když ta akce skončila, jsem si ale říkal, že jsem to měl udělat.

Vyrovnání opravdu viselo na vlásku. Nakonec jste ale na body nedosáhli…

Strašně to mrzí. Dostali jsme sice brzy červenou kartu, ale bojovali jsme, rvali se a snažili se to otočit. Moc nechybělo, body však nemáme. Vyhrajeme ale příště.

Jak Kliment zkrat, který udělal, v šatně nesl?

Byl hodně zklamaný. V předchozích zápasech mužstvu dost pomohl. Chtěli jsme mu to teď vrátit, ale nevyšlo to. Je to fotbal. Stane se.

Foto: SK Sigma Olomouc

Sudí Petr Hocek ukazuje červenou kartu Janu Klimentovi (uprostřed).

Podle vašeho kouče patříte mezi hráče, kteří by na hrotu mohli Klimenta zastoupit. Zatím jste nastupoval vpravo. Kde se vy osobně cítíte nejlépe?

Určitě na desítce. Na druhé straně, jsem vděčný za každou minutu, kterou v lize dostanu, ať hraji kdekoliv.

Na trávníku nyní Sigma udivuje i skvělou kondicí. Čím to, že jste na tom fyzicky tak dobře?

Měli jsme extrémně náročnou letní přípravu. Běhali jsme ve velkých intenzitách, pokračujeme v tom i v průběhu soutěže mezi zápasy a na hřišti je to znát. Potvrdili jsme to třeba na Spartě, ale i dneska proti Klokanům.

Související témata: