Hlavní obsah

O klíčového záložníka Slavie se zajímají ve Španělsku a Turecku. Hráč měl požádat o přestup

Liberijský fotbalista Oscar Dorley se postupem let ve Slavii vypracoval v naprosto klíčového hráče. Z levého beka se přesunul do středu zálohy, kde v sešívaném dresu kraluje. Právě šestadvacetiletý středopolař má být na odchodu z Edenu. Podle zdrojů Sport.cz sám požádal o přestup.

Sestřih zápasu Slavia - České BudějoviceVideo: LFA

Článek

Už před nějakou dobou se objevila zpráva, že Galatasaray se zajímá o jiného bývalého hráče Slavie, Alexandra Baha. Přestup šestadvacetiletého krajního hráče Benficy Lisabon se sice nekonal, ale istanbulský klub se zaměřil na jiného fotbalistu, který prošel rukama Jindřicha Trpišovského.

Poslední mistr nejvyšší turecké fotbalové ligy se rozhodl přivést do zálohy Oscara Dorleyho. Šestadvacetiletého liberijského hráče měl dokonce doporučit bývalý český reprezentant a hráč Galatasaraye Tomáš Ujfaluši. Ten dělá skauta pro agenturu Daniela Smejkala, která Oscara má ve svém portfoliu.

„Na Oscara byl dotázán Ujfaluši, bývalý fotbalista Galatasaraye a jedno z předních jmen českého fotbalu. Ujfaluši, který dříve hrával za pražskou Spartu a český fotbal zná detailně, podal o hráči pozitivní zprávu,“ napsal server Fanatik.

Oscarova hodnota podle německého webu Transfermarkt aktuálně je 8,5 milionů eur. Galatasaray, která chtěla do svých řad přivést Scotta McTominaye z Manchesteru United či Wendela ze Zenitu Petrohrad, by tak ještě ušetřila.

Podle zdrojů Sport.cz se Oscar odchodu ze Slavie nebrání a sám měl o přestup požádat. Na liberijského záložníka se vyjma tureckého velkoklubu měla vyptávat Sevilla, ale zatím nedošlo k žádné definitivní dohodě, a nadále tak zůstává hráčem vicemistra české fotbalové ligy.