Hlavní obsah

Kdybychom měli na hřišti umřít, tak tam pro výhru umřeme. Porazit Spartu je vždycky skvělé, zářil Šulc

Sice prodloužil sérii bez gólu na osm zápasů, to však plzeňskému záložníkovi Pavlu Šulcovi vůbec nevadí. V nedělním ligovém hitu proti Spartě přihrál na vítězný gól Princi Aduovi a oslavil s Viktorií triumf nad úřadujícím mistrem (1:0). „Trenér mi říkal, ať se na čísla vykašlu, ať hraju pro tým, že se mi daří. Výhra nad Spartou je vždycky skvělá,“ radoval se reprezentant Šulc.

Podali jsme jeden z nejlepších výkonů sezony, těší Miroslava KoubkaVideo: Sport.cz

Článek

Bylo těžké čelit Spartě po čtvrtečním duelu na půdě PAOK Soluň v Evropské lize, v němž jste přišli o dvoubrankový náskok?

Spravili jsme si náladu. Program je nabitý, ale když stojíte proti Spartě, únavu nevnímáte. Kdybychom na hřišti měli umřít, tak jsme tam umřeli. Jsem moc rád, že jsme utkání dotáhli k výhře.

Patříte k nejvytíženějším hráčům, přesto jste i v nastavení vysekl 80metrový sprint.

Zvládám zápřah dobře. Asi proto, že mě fotbal baví. Zápasy jdou rychle za sebou, což je skvělé. Daří se mi herně, pomáhám týmu. Byl bych hloupý, kdybych řekl, že nechci hrát.

Sestřih zápasu Plzeň–SpartaVideo: LFA

Spartu jste do ničeho nepustili. Přesně tak jste si průběh zápasu představovali?

Taktický plán nám vyšel dokonale. Věděli jsme, že ve středu budeme mít převahu na odražené míče, já jsem při rozehrávce Sparty napadal stopera, aby museli nakopávat balony. Zvládli jsme zápas výborně.

Dostali jsme velkou facku, jsme na zemi, hodnotí Matěj Ryneš. Musíme vstát a bojovat!Video: Sport.cz

Navíc jste předskočili Spartu na druhém místě.

Trenér Koubek ráno útok na druhé místo vyvolával, měli jsme velkou motivaci. Potřebovali jsme ale také zase odskočit Baníku.

Má čísla, takže super

„Hraje dobře i tělem, udrží spoustu míčů. Dává góly, má čísla, takže super. Jestli je pro mě novým parťákem po Tomáši Chorém? Doufám, že ano. Jen by měl občas v některých situacích víc nahrávat.“

Pavel Šulc o útočníku Princi Aduovi

Pomohlo vám, že Spartu dobře znáte, že je její hra čitelná?

Nemění rozestavení, to je pravda. Ale mají spoustu hráčů, nevíte, kdo z nich bude na hřišti. Styl ale zůstává. Věděli jsme, že budeme muset nakopávat, presink Sparty je nepříjemný. Dokázali jsme ale sbírat druhé míče, hlavně tedy v první půli.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Pavel Šulc z Viktorie Plzeň oslavuje vítězství nad Spartou.

Pokusíte se z druhé příčky nahánět Slavii, nebo je tak odskočená od zbytku ligy, že je to spíš nereálné?

Kdybychom nechtěli vyhrávat trofeje, nemělo by cenu fotbal dělat. Budeme se snažit Slavii nahánět. Uvidíme.