Hlavní obsah

Kaša odmítl Karvinou. Hráči jsou rozmazlení, raději budou sedět na střídačce, než by pomohli, řekl Jarábek

Je to už hodně obehraná písnička. Prakticky v každé ligové sezoně zaznívají z kanceláří MFK Karviná stejné věty: „Hráči do Karviné nechtějí, je strašně složité je sem získat.“ Občas se nějaký kvalitní úlovek povede, naposledy třeba exreprezentant Martin Doležal, jinak si ale musejí ve Slezsku vystačit s mladými Afričany či „odloženými“ Čechy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Karviné Juraj Jarábek

Článek

V této sezoně se situace opakuje. V zimě přišel Slovák Martin Regáli, jinak nikdo. A konec přestupového okna se nezadržitelně blíží (22. února). Karvinou odmítl i bývalý fotblista Baníku Ostrava, stoper Plzně a nyní hráč Dunajské Stredy Filip Kaša. Nepřímo to potvrdil trenér Juraj Jarábek, jenž netrpělivě vyhlíží stopera do děravé karvinské defenzivy.

Kaša odešel do Dunajské Stredy loni v červnu a zasáhl do poloviny z dvaceti ligových zápasů. Obě úvodní kola jarní části seděl pouze na střídačce. „Máme jako klub nějaké limity a za ty podmínky je obrovský problém sem hráče dostat. Hráč z Dunajské Stredy bude raději za patnáct tisíc eur sedět na lavičce, než by se vrátil sem do regionu a pomohl. Fotbalisté jsou rozmazlení a peníze jsou pro ně důležitější než fotbal a výkon na hřišti,“ vypálil ze sebe slovenský trenér na otázku k možnému příchodu slibovaného stopera.

Jarábek proti Slavii vytvořil zbrusu nové stoperské trio Traore, Krčík a Fleišman. S jejich bráněním ale nebyl spokojený. Překvapením bylo především zařazení kovaného krajního obránce Fleišmana mezi stopery.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ivan Schranz ze Slavie v souboji s Jiřím Fleišmanem z Karviné

„Kdysi dávno to hrával. Nezvládl to špatně, až na ten odkop, po kterém padl druhý gól. Tam nebyl dobře postavený Krčík, proto běžel Chytil sám na bránu. Možná kdybyste tam byli vy, tak ten gól nepadne,“ řekl Jarábek s nadsázkou na tiskové konferenci.

Třetí debakl 0:3 (od Sparty, Pardubic i Slavie) znovu odhalil limity karvinské soupisky. „Těžko něco vyčítat Ražnatovičovi nebo Memičovi na křídlech, možná jen špatné zavření zadní tyče u třetí branky. Ale systém není rozhodující, rozhodující je kvalita hráčů,“povzdychl si Jarábek.

Má tenhle kádr vůbec na to ligu udržet? „Netroufl bych si říct, že ne. Jsou to naši hráči, vybrali jsme si je a musíme s nimi pracovat. Víme, kde nás tlačí bota, děláme hrubé chyby a soupeři nás trestají. Máme pár dní, věřím, že se nám něco v přestupovém okně ještě podaří. A když ne, budeme muset něco vymyslet,“ řekl Jarábek.

Související témata: