Hlavní obsah

Kapitán Slavie Bořil utrpěl v derby zlomeninu lícní kosti

Kapitán fotbalové Slavie Jan Bořil má ze sobotního derby na Spartě (0:0) zlomenou lícní kost. Třiatřicetiletý obránce už podstoupil operaci a má na čtyři až šest týdnů naordinován klidový režim. Klub z Edenu o tom informoval na svých webových stránkách.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jan Bořil ze Slavie a Angelo Preciado ze Sparty bojují v derby o míč.

Článek

K nešťastnému momentu došlo v 83. minutě. Bořil se v něm střetl se sparťanským záložníkem Qazimem Lacim. Právě Laci odehrál balon, když se pak se slávistickým soupeřem srazil. Sudí Dalibor Černý pískal faul Bořila, který zůstal ležet na trávníku a musel být ošetřován. Byl otřesen, nakonec po pár desítkách sekund vstal a mohl pokračovat ve hře.

Následky, které prokázalo vyšetření v nemocnici, jsou ale pro zarputilého obránce či wingbeka velmi nepříjemné. Se zlomenou lícní kostí pro něj sezona skončila, za měsíc až měsíc a půl se bude moct zapojit do přípravy s obličejovou maskou.

Vyšetření podstoupil i útočník Mojmír Chytil, kterého ve 30. minutě stáhl k zemi kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Chytilovi se prohnula ruka, utkání dohrál celé s obvázaným loktem. Rentgen zlomeninu vyloučil.

„Útočník Slavie je v intenzivní péči fyzioterapeutů s cílem snížení otoku a bolesti. Loket má zafixovaný a v nejbližší době proběhne další vyšetření, aby se zkontroloval stav měkkých tkání - vazů, svalů a šlach,“ uvedla Slavia.

Zůstává otázkou, zda bude k dispozici na středeční utkání sešívaných proti Plzni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.