Hlavní obsah

Další rána pro Budějovice, Dynamo opouští kapitán

České Budějovice hlásí další citelné oslabení. Dynamo přišlo o svého odchovance, jednoho z lídrů a dosavadního kapitána Lukáše Havla. Osmadvacetiletý stoper se upsal Teplicím, na Stínadlech uzavřel dvouletou smlouvu. O možném transferu informoval již v neděli Sport.cz, Severočeši oznámili přestup na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Havel míří z Českých Budějovic do Teplic.

Článek

„O Lukáše jsme měli zájem již na začátku přestupního období, kdy jsme po odchodu Štěpána Chaloupka hledali zkušenou posilu do středu obrany. Tehdy jsme se nedohodli. V minulých týdnech jsme řešili různé varianty, při naší aktuální rozsáhlé marodce jsme ale museli jednání zintenzivnit,“ řekl sportovní ředitel teplického klubu Štěpán Vachoušek.

Havel natrvalo mění dres poprvé v kariéře. Českobudějovický rodák je odchovancem Dynama a odehrál za něj více než dvě stovky soutěžních utkání. V nejvyšší soutěži má bilanci 132 zápasů a 14 branek. V nové sezoně, ve které Jihočeši stále čekají na první body, nastoupil čtyřikrát.

„Cítili jsme, že Lukáš, který tady strávil celou svou kariéru, potřebuje nový impulz. I on sám nám řekl, že by si to rád zkusil někde jinde. Byl tu mnoho let, už od přípravky. Proto jsme mu dali svolení k přestupu a popřáli mu hodně štěstí,“ uvedl trenér Dynama František Straka na klubovém webu.

Radost ze změny klimatu nezastíral Havel ani v rozhovoru pro teplický web. „Pocity jsou úžasné, protože jsem se sem strašně těšil, těšil jsem se na nové výzvy, takže zatím je to všechno super,“ zářil štěstím.