Hlavní obsah

Kania reaguje na polemiku fanoušků. Kováče podržíme dlouho, oznámil

Na stadionu u Nisy zavládlo po domácí remíze 2:2 s Bohemians 1905 velké zklamání z výsledků modrobílých, pozice kouče Liberce Radoslava Kováče i tak zůstává pevná. „Tohle ani nemusíte debatovat. Podržíme. Dlouho,“ reagoval na síti X majitel Ondřej Kania na zmínku, jak dlouho klub trenéra podrží.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Kania (stojící v horní řadě)

Článek

Před sezonou nový šéf Liberce vyhlásil za cíl první pětku, jenže po osmi odehraných kolech je ambiciózní Liberec s devíti body až jedenáctý, dva body nad barážovou pozicí. Na pátou Olomouc jich momentálně ztrácí pět.

Majitel Kania výsledky Liberce označil za velké zklamání, trenér Radoslav Kováč však ohrožen není. „Tohle ani nemusíte debatovat. Podržíme. Dlouho,“ reagoval Kania na sociální síti X na příspěvek týkající se budoucnosti trenéra.

„Je za námi prvních 5 domácích zápasů sezony. Výsledkově nesmírně frustrující, nicméně sluší se poděkovat fanouškům. V prvních 5 domácích zápasech v loňské sezoně reálně přišlo na stadion 12 624 diváků (hlášeno 18 108). V letošní sezoně jsme na čísle 21 819 (reálných),“ přiznal na sociální síti X Kania, který v létě vyhlásil tažení proti umělému navyšování počtu fanoušků, z něhož minulé vedení severočeského klubu obvinil.

„Do loňských čísel je započítán i domácí zápas se Spartou. Meziročně se tak jedná o nárůst o necelých 73 %. Na stejném meziročním nárůstu jsme také zatím u permanentek (ještě se budou prodávat před Vánoci, takže uvidíme, jaký bude konečný nárůst). Tržby ze vstupného a permanentek jsou meziročně vyšší o téměř 100 %,“ vyčíslil s tím, že zatím návštěvnost pod Ještědem odpovídá vytčenému cíli před sezonou.

„Aby se na konci sezony meziroční nárůst návštěvnosti dostal ještě výše, je potřeba mít sportovní výsledky. Ty jsou zatím daleko za očekáváním, takže velké poděkování všem, kteří na stadion chodí a klub podporují,“ dodal Kania.

Sestřih zápasu Liberec–⁠⁠⁠⁠⁠⁠BohemiansVideo: LFA

„Pro fanoušky, pro nás i pro kluky v kabině je to frustrující. Zápasy jsou o nás a my je zatím na plné tři body nezvládáme. Je to škoda. Děláme individuální chyby. Centr, který vám letí dlouho, musíme zvládnout,“ štval Kováče inkasovaný gól na 2:2 z hlavy střídajícího Zemana. „Takové bránění je na ligové úrovni nedostačující,“ konstatoval bývalý vynikající obránce.

„Osm kol, devět bodů. Bodů jsme měli mít bez debat víc, minimálně o šest, o sedm. Teď jsme ztratili další dva. Zatím nejsme tak silní. Když doma vedete, musíte zápasy prostě dotáhnout do vítězného konce, “ uzavřel Kováč. V příštím kole hraje Liberec na hřišti nováčka ligy, na Dukle.