Hlavní obsah

Kámo, vždyť to byl Chorý! Fanoušci Slavie si zvykají na nechtěnou posilu

I slávističtí kotelníci slavili vybojovaný roh, ačkoliv příchod Tomáše Chorého, který se o něj zasloužil, nejskalnější fanoušci klubu prakticky do jednoho odsoudili. Obrovitý forvard si ale poctivými výkony získává čím dál více přízně. V přiloženém videu se sami můžete podívat, jak úsměvné momenty kontroverzní přestup přináší.

Reakce fanoušků na vybojovaný roh ChoréhoVideo: LFA

Článek

Slavia už vedla 3:0 o výsledku zápasu s Plzní bylo rozhodnuto. Chorý se ale i tak koncem 68. minuty vydal za prakticky ztraceným nákopem a vytvořil tlak na Václava Jemelku, který byl ještě před pár měsíci jeho spoluhráčem ve Viktorii. Z ničeho dokázal vybojovat roh. Přímo pod tribunou Sever, kde sídlí ti nejvěrnější fandové sešívaných.

Televizní kamera si vybrala jednoho z nich, který získanou standardku zprvu bouřlivě slavil. Pak ale prakticky zamrznul. Zdálo se, jako by se skoro zastyděl, že mu explzeňský forvard udělal takovou radost.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Slávista Tomáš Chorý během zápasu s Plzní.

„Kámo, vždyť to byl Chorý,“ jako by na „hříšníka“ s úsměvem křičeli přátelé poblíž…

Sestřih zápasu Slavia - PlzeňVideo: LFA

I tento moment, byť značně odlehčený, jasně demonstruje, že slávisté si na Chorého zvykají. Ačkoliv určitá část tribuny Sever jej za svého stále ještě nepřijala a jím proměněnou penaltu v duelu s Plzní neslavila.

Reprezentační útočník si ale svoji buldočí povahou získává na svou stranu víc a víc fanoušků. Což bylo zřetelné i o pár minut později, když opouštěl plac.

Ano, Tomáše Chorého v Edenu při utkání Slavie vyprovodil ze hřiště bouřlivý potlesk. I když při pohledu do minulosti byste jen stěží našli hráče, k němuž příznivci sešívaných chovají menší sympatie.