Hlavní obsah

Odchod nejlepšího střelce ligy? V Edenu zatím hlásí klid

O hráče z České republiky je zájem. V posledních dnech a týdnech se spekuluje o odchodu hned několika fotbalistů z Chance Ligy. Po Robinu Hranáčovi či Martinu Vitíkovi se mají kluby z Itálie i Německa zajímat o útočníka pražské Slavie Václava Jurečku.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

O Václava Jurečku mají zájem italské kluby.

Článek

„Václav Jurečka, po němž se vyptávaly německé kluby, zvažuje další možnosti, mezi které patří také týmy Itálie. Kontakty již proběhly a v případě dobré nabídky by mohl odejít,“ napsal na sociální síti X renomovaný novinář Fabrizio Romano.

30letému útočníkovi končí na konci sezony smlouva a k podpisu nové je daleko. Na jeho pozici Slavia přivedla v poslední době Mojmíra Chytila a především Tomáše Chorého. Trenér Trpišovský má navíc v záloze ještě Daniela Filu.

Je ale otázkou, zda nejde jen o zákulisní hru. Do Edenu žádná oficiální žádost na Jurečku totiž zatím nedorazila.

Už před začátkem aktuálně probíhající sezony předseda klubu Jaroslav Tvrdík však tvrdil, že právě Jurečka patří mezi hráče, kteří by Eden mohli v případě zajímavé nabídky opustit.

„Má rok do konce smlouvy. Pokud přijde dobrá nabídka, umím si představit, že ho uvolníme,“ nechal se slyšet.

Jurečka v úvodu nového ligového ročníku nenastupoval, ale před zápasem s Lille se hned třikrát objevil v základní sestavě. Důvěru trenéru Trpišovskému splatil dvěma góly.

O odchodu nejlepšího střelce dvou posledních ligových ročníků se však psalo už v minulosti, když byl o něj zájem v Německu či americké MLS. Podle specializovaného webu Transfermarkt by si případný zájemce měl připravit 1,7 milionu eur (více než 42 milionů korun).

Jurečka za Slavii nastoupil do 81 zápasů, ve kterých vstřelil 49 branek a na dalších 12 přihrál.