Hlavní obsah

Jsme mentálně výš, dřív na nás po prvním gólu padla deka, pochvaluje si sparťan Sadílek

Podruhé na podzim měl Lukáš Sadílek kapitánskou pásku, Sparta venku i podruhé vyhrála. „Vítězství je moc důležité i vzhledem k úterní odvetě s FCSB. Do Bukurešti poletíme s čistou hlavou,“ lebedil si záložník Sparty po sobotním triumfu 2:1 na půdě Bohemians Praha.

Sestřih zápasu Bohemians–SpartaVideo: LFA

Článek

Letenští k němu měli zprvu daleko, s Klokany po zaváhání v obraně prohrávali. „Každý někdy udělá chybu. Když ji udělá stoper, je to nejvíc vidět. Podle mě je ale stejná chyba, když naši útočníci nedali šest šancí,“ řekl Sadílek.

Sparťané ale včas zabrali, duel dokázali dvěma góly otočit. Branek ale mohlo být daleko víc. „Podle výsledku vypadá, že jsme výhru vydřeli, ale ve druhém poločase jsme měli spoustu šancí. Mohli jsme utkání dohrát daleko klidněji. Ale hlavní je, že máme tři body,“ uvedl Sadílek.

Patří do kvarteta sparťanů, kteří se kvůli zranění Filipa Panáka točí v roli kapitána. Sadílek měl kapitánskou pásku v Teplicích (výhra 4:1) a nyní v Ďolíčku v pražském derby. Ta Spartě v posledních měsících vycházejí, naposledy v něm neuspěli v květnu 2023 (prohra se Slavií ve finále MOL Cupu). Od té doby v pražských derby zaznamenali osm výher a tři remízy.

„Jsou to pro nás vlastně domácí zápasy. Máme v den utkání rozcvičku, potom jedeme na hotel. Nemusíme den dopředu nikam jezdit, tohle nám vyhovuje. Vzhledem k nabitému programu doma moc času netrávíme, vážíme si proto každého dne, kdy doma můžeme být,“ podotkl Sadílek.

Úřadující mistři zvládli obrat i ve druhém ligovém zápase této sezony (předtím se jim to povedlo v úvodním kole na Letné proti Pardubicím). Navázali tím plynule na minulou sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparťané se radují z branky.

„Když jsem do Sparty před dvěma lety přišel, ze začátku nás první gól položil. Padla na nás deka. Tým se mentálně zvedl. Teď když dostaneme gól jako první, naopak nás to probudí, začneme do toho šlapat. Jsem rád, jak mužstvo dokáže zareagovat,“ těší Sadílka, který věří, že Pražané zvládnou vítězně i úterní odvetu 3. předkola Ligy mistrů na půdě FCSB Bukurešť (první zápas skončil 1:1). „Jedeme tam pro postup,“ prohlásil Sadílek.