Hlavní obsah

Ještě jeden rok. Sparťanský mentor prodloužil na Letné smlouvu

Fotbalista David Pavelka bude i v následující sezoně působit ve Spartě. Pražský klub s třiatřicetiletým záložníkem o další rok prodloužil smlouvu, která by bývalému českému reprezentantovi vypršela v příštích dnech. Úřadující ligový mistr o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka zůstává na Letné.

Článek

Sparta prodloužila s Pavelkou smlouvu, přestože zkušený hráč již delší dobu nepatří do základní sestavy. V zimě se navíc zranil a promarodil celou jarní část uplynulé sezony. V minulém ligovém ročníku zasáhl jen do šesti zápasů, v nichž si připsal jednu branku.

„Jsem poctěný, že jsem dostal možnost ještě o rok tady to působení prodloužit. Pro mě jako odchovance je obrovská čest tady působit a poslední roky byly úžasné,“ řekl klubové televizi Pavelka.

„Po těch posledních dvou letech, ve kterých jsem hodně marodil, jsem to upřímně ani nečekal. Bylo to pro mě dost překvapení. I s ohledem do budoucna a nějakým sebevzděláváním to vše zapadá, takže ideální scénář,“ pochvaloval si Pavelka.

Na Letnou se vrátil v roce 2020, předtím působil ve Slovácku, v Liberci a turecké Kasimpase. V české lize má na kontě 185 startů a 28 branek, za reprezentační „áčko“ zasáhl do 25 utkání a dal jeden gól.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.