Hlavní obsah

Je blbé dostat Jablonec na koně takovým gólem, kál se Zadražil

Votroky už podržel mnohými skvělými zákroky, v Jablonci však gólman Adam Zadražil chyboval a kapituloval po střele Michala Berana z více než 27 metrů. Oslabený Hradec Králové pak na Střelnici padl 0:2 a prodloužil své čekání na první uhraný bod z hřiště soupeře.

Video: LFA

Článek

V 64. minutě Zadražil sledoval, jak z jeho pravé strany vrací Čanturišvili míč na střed k Beranovi. Sváteční střelec byl ještě třicet metrů daleko, jenže pořád slýchá, ať pálí častěji. Tak poslechl a vystřelil. „V ten moment jsem si říkal, že mi ta střela sedla, ale když jsem to viděl zpětně, určitě nebyla taková, že by z toho měl být stoprocentní gól. Myslím, že se to dalo chytat,“ řekl upřímně Beran o své třetí prvoligové brance.

Proč míč skončil v bráně? „Přišlo mi to ještě jako dost daleko, ale viděl jsem, že Bery bude asi střílet. V tom momentě jsem to měl přímo v zákrytu za Čihákem. Čekal jsem, kde se balon objeví. Vyletěl zprava, tak jsem tam šel, a najednou střela přede mnou uhnula a rázem jsem ji měl místo na rukách na nohách. Pak už se mi ji bohužel nepovedlo vytěsnit mimo tři tyče,“ popsal Zadražil nepříjemnou ránu, po které před ním míč ještě skočil.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hráči Jablonce slaví branku.

Trenér ani parťáci mu však lacinější gól nevyčítali. „Kabina je dobrá, kluci mě podrželi a říkali, ať si to nevyčítám. Jsem jim za to vděčný. Ale mrzí mě, že jsem Jablonec takovou chybou pustil do hry. Ve středu jsme hráli domácí pohár a nyní zase v deseti. Kluci tam teď v kabině sedí a pomalu ještě ani nedýchají, dřou tam jak mezci a je blbý dostat Jablonec na koně takovým gólem,“ mrzelo Zadražila hned po utkání.

Votroci po půlhodině hry přišli o vyloučeného Václava Pilaře, který viděl červenou kartu za faul na Nebylu. „Sudí dával rovnou červenou kartu, nebylo to ani přes VAR, takže si asi byl jistý a viděl to dobře. Já to neviděl. Vím, že Pilka tam ztratil balon a takovou snahou si ho chtěl získat zpátky. Takhle vlastně vznikají všechny naše červené karty, že ztratíme balon, člověk ho chce hned získat zpátky a nějakým skluzem se vykartuje,“ připomněl Zadražil červenou statistiku. Hradečtí viděli v této sezoně červenou kartu počtvrté.

„Hru v deseti už máme zažitou, není to pro nás neznámá. Říkali jsme si, abychom navázali na hru v oslabení z minulých zápasů, kdy jsme se prezentovali dobře a určitým způsobem nám to sedělo. Chtěli jsme zahrozit z nějaké standardní situace a jít do vedení, což se bohužel nepovedlo. Po prvním gólu ještě nějaká naděje byla, ale po druhém už bylo nad naše psychické i fyzické síly se zápasem něco udělat,“ připustil Zadražil, jehož překonal nechytatelným obloučkem střídající Matěj Polidar.

„Po zápase jsem se ho ptal, jestli to takhle chtěl, protože vím, že je ortodoxní levák, a měl to na pravou nohu. Řekl mi, že to chtěl obalit na zadní tyč, ale skočilo mu to před nohou a vznikl z toho takový gól… De facto mě přeloboval. Asi to takhle úplně nechtěl, ale to je fotbal, stane se. Štěstí bylo na jeho straně, bohužel pro nás,“ uzavřel Zadražil.

  1 : 0 Ostrava - Č. Budějovice 1 : 0 68. min Živě
20240929T13 : 00:00+0200
Ostrava vs. Č. Budějovice
Ostrava vs. Č. Budějovice
Ostrava
Č. Budějovice
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 30
20240929T15 : 30:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Bohemians - Slavia dnes 18 : 30
20240929T18 : 30:00+0200
Bohemians vs. Slavia
Bohemians vs. Slavia
Bohemians
Slavia