Hlavní obsah

Jasná červená karta, říká Kozel o Pavelkově zákroku. Pochvala od Friise ho těší

Aktualizováno

Trenér Sparty Friis jeho tým výrazně vychválil, pro jabloneckého kouče Luboše Kozla však šlo o slabou náplast na prohru 1:2. „Sparta byla na míči asi lepší, přesto jsme šance měli,“ mrzelo Kozla, že Tekijaški a spol. slavili jen jednou. Podle Kozla měl v prvním poločase dostat červenou kartu kapitán Pavelka.

Gól Indrita Tuciho při zápase Jablonec - SpartaVideo: LFA

Článek

Běžela 21. minuta, když jablonecký Čanturišvili pasem za obranu vyslal do šance Alegueho. Za míčem na hranici šestnáctky pro dlouhý balon vyběhl i gólman Vindahl. Jenže zaváhal, Kamerunec se dostal před něj, gólmana se zbavil a před odkrytou brankou ještě hledal Puškáče. Toho však těsně před vápnem fauloval Pavelka, útočník domácích spadl a k míči se nedostal. Před ním už by byla jen branka a dobíhající obránce Zelený.

„Za mě tam za stavu 0:0 byl jasný faul na Puškáče, asi před vápnem, takže penalta asi ne. Ale není to ani písknutý, není z toho ani trestňák, ani karta. Za mě to byla jasná červená,“ zlobil se Luboš Kozel.

Sestřih zápasu Jablonec - SpartaVideo: LFA

Jak souboj viděli oba aktéři? „Srazili jsme se tam, a i když to nebylo úmyslné, tak jsem se asi karty trochu bál,“ připustil David Pavelka. „Alex Alegue zasekl gólmana a už jsem viděl prázdnou branku. Vlastně poloprázdnou, ještě tam stál hráč Sparty. Rozbíhal jsem se k balonu a z ničeho nic se mi cvakly nohy. Jsem si jistý, že David Pavelka mi nohy zkřížil. Divil jsem se, proč to rozhodčí nepískl, nevím, jaký je důvod, ale za mě jednoznačné,“ popsal okamžik David Puškáč, který pak později v dalším souboji s Pavelkou pád nafilmoval. „Z mojí strany to bylo simulování, na to nejsem úplně hrdý, zkoušel jsem z toho něco vytěžit,“ přiznal Puškáč.

V 59. minutě pak i vyrovnal na 1:1, ale předtím stáhl Zeleného a VAR jeho branku správně odvolal. „Oprávněně neplatil,“ uznal Kozel, jehož tým si po porážce v Ostravě 0:1 připsal druhou těsnou prohru v sezoně.

„Do zápasu jsme vstoupili se zbytečným respektem, možná s větším důrazem na defenzivu. Nebyli jsme moc silní na míči a Sparta byla prvních dvacet pět minut lepší. Pak jsme se trochu zlepšili a hru vyrovnali. Bohužel v této pasáži jsme dostali laciný gól, když jsme dali Haraslínovi moc prostoru. Mohl si balon v naší šestnáctce dvakrát zaseknout a uklidit ho k tyči,“ řekl o úvodní trefě z 38. minuty.

„Cením si toho, že po gólu jsme odhodili nervozitu a respekt a konec prvního poločasu byl od nás aktivnější. Ze dvou standardek jsme měli dvě gólovky, hlavně ta Tekijaškiho byla stoprocentní. V úvodu druhé půle jsme na to navázali, tam šlo z naší strany asi o nejlepší pasáž. Bohužel jsme branku nedali a zase jsme dostali laciný gól, když jsme v boxu byli v šesti lidech a Sparta ve třech,“ poznamenal Kozel. Zelenobílí poté změnili rozestavení, do útoku se vysunul Jakub Martinec, jenž snížil na 1:2, ale vyrovnat už domácí nestihli.

Když se pak chýlila pozápasová tisková konference ke konci, trenér Sparty Lars Friis si ještě sám od sebe vzal slovo a Jablonec a Luboše Kozla pochválil. „Samozřejmě každá taková pochvala potěší. Vím, že se mu líbí, jakým způsobem hrajeme. Je to podobné tomu, jak hraje Sparta. Samozřejmě v jiné kvalitě s jinými hráči, ale myslím si, že to má šanci na úspěch, že to rozvíjí hráče. Jsem rád, že někteří zase podali velmi dobrý výkon,“ reagoval Kozel.