Hlavní obsah

Jak se Kováč stal mužem v kapuci. Liberec zaujal uvítacím videem nového kouče

Před třemi lety Liberec zaujal fotbalový svět uvítacím videem při comebacku Thea Gebre Selassieho, nyní upoutal klipem při představení nového trenéra Radoslava Kováče. „Vítej zpátky, kapitáne,“ hlásí severočeský klub videem napodobující klip L.B.C.

Foto: David Taneček, ČTK

Radoslav Kováč byl stylově představen jako nový kouč Liberce

Článek

Na Ještědu stojí muž v kapuci a zády ke kameře z tisícimetrové výšky shlíží na Liberec. Zapadá slunce. Muž jde k pod vysílačem stojícímu autu. Řidič stáhne okénko. Je jím liberecký rapper Paulie Garand. S tajemným mužem si plácne. A odveze ho do centra města, kde se na parkovišti pozdraví s hudebním producentem Kenny Roughem. Záhadný muž poté putuje nočním Libercem. Až dojde na stadion U Nisy. Zde překvapí dalšího známého libereckého zpěváka Jakuba Děkana s jeho kamarádem a hercem Ladislavem Hamplem. Poté muž uprostřed hřiště sejme kapuci a odhalí svou identitu. Je jím nový kouč Radoslav Kováč.

„Vítej zpátky, kapitáne,“ říká klip s odkazem na minulost Radoslava Kováče, který před deseti lety za Slovan hrál s kapitánskou páskou na ruce.

„Jdem dál našim městem v kapucích, tak nasaď jí a budeš jedním z nás,“ zní do toho slova písně Jakuba Děkana a již zmíněných umělců Garanda a Rougha L.B.C., jejíž oficiální klip uvítací video napodobuje. Všechny spojuje fandění Slovanu.

„Před několika měsíci jsem poprvé slyšel L.B.C. Pouštěl jsem si to měsíc v kuse. Petra už tu písničku ani nemůže vystát. Mood, text, beat, všechno se mi hned spojilo a věděl jsem, že pokud se povede Slovan převzít a rozhodneme se vyměnit trenéra, tak tohle musíme udělat,“ vysvětlil pak nový majitel Ondřej Kania na sociální síti X.

„Přiznám se, že jsem to několikrát říkal Radkovi v době, kdy jsme vyjednávali o tom, ať nejde jinam, ale ať jde k nám, a říkal jsem mu, že pokud se to povede a vrátí se do Liberce, tak tohle musíme udělat. Díky moc všem, co se na tom podíleli. Je to lepší, než jsem čekal,“ dodal Kania, který podepsal s Kováčem dlouholetou smlouvu.

A klip stejně jako před dvěma lety uvítací video na motivy Fresh Prince Thea Gebre Selassieho sklízí chválu. „Husina až na pr*eli. Wow,“ reagoval například bývalý hráč Slovanu a nyní fotbalový expert Zdeněk Folprecht. „Naprosto skvělé video,“ konstatoval účet fotbalových Rokycan, který před dvěma lety bavil republiku vtipnými komentáři před vzájemným zápasem s Libercem v domácím poháru.

Foto: www.sofascore.com

Trenérská kariéra Radoslava Kováče v číslech.