Hlavní obsah

Hrát hodinu po poledni je hrůza, je Holzer rád, že v Boleslavi je výkop v půl čtvrté

Pevnou pozici v ligové sestavě Baníku si po svém návratu ze Slovácka záložník Daniel Holzer zatím nevybudoval. Plnou porci devadesáti minut odehrál jen proti Hradci Králové (1:0) a naposledy doma s Českými Budějovicemi (2:1). Vnitřně se s tím pere, navenek si ale nezoufá. Věří, že asistencí při úvodním gólu Davida Buchty do branky Dynama si o větší minutáž řekl.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Daniel Holzer z Ostravy a Petr Zíka z Českých Budějovic.

Článek

„Doufám, že jo. Je na trenérovi, koho vybere, já jsem ale připravený na každý zápas. Pak už záleží na něm. Doufám, že jsem si o to řekl. Uvidíme, jak to bude dál,“ přemítá 29letý křídelník Holzer.

Trenér Pavel Hapal vzadu střídá tři nebo čtyři obránce, což má vliv i na obsazení krajů zálohy. Holzer dostal v obou případech místo v základní sestavě v tříčlenné obraně. „Ale nevadí mi ani čtyřka vzadu. Odehrál jsem tak spoustu zápasů, jak v reprezentaci do 21 let, tak ve Slovácku. Nedělá mi to žádný problém,“ upozorňuje odchovanec ostravského Baníku.

Do mateřského klubu se vrátil po třech sezonách v týmu z Uherského Hradiště. „Byla to velká jízda. Vyhráli jsme pohár, hráli jsme nahoře v lize. Hodně jsem si to užil. Od začátku do konce to bylo povedené angažmá. Určitě na to budu hodně vzpomínat. Už jsem ale chtěl domů. I kvůli rodině, dojíždění už bylo dost,“ říká Holzer, jenž se do Baníku vrátil podruhé v kariéře. Poprvé to bylo po ročních anabázích ve Spartě a ve Zlíně.

Až na menší vytížení (498 minut v devíti zápasech, do kterých v lize zasáhl) si návrat pochvaluje. Ostravanům se vstup do sezony vydařil, po devíti odehraných kolech jim patří čtvrtá příčka s jednobodovou ztrátou na třetí Plzeň. Prohrál dvě utkání venku (Bohemians 1:2 a Slovácko 0:1), doma je ale stoprocentní. Porazil Jablonec, Hradec Králové (oba 1:0), Liberec (2:0) a naposledy České Budějovice (2:1).

„Na to jsme chtěli navázat, ukázat, že z Ostravy se body nebudou odvážet. Pro nás je moc důležité, že držíme tu pevnost. Lidi v ochozech nám k tomu pomáhají a pro nás je důležité, aby chodili dále a my je vždy tím výsledkem potěšili,“ zdůrazňuje Holzer.

Proti poslednímu Dynamu se to počtvrté povedlo. Především ale výsledkem, hrou Baníkovci nenadchli. „Všichni brali ten zápas jako jasné tři body, ale je to ošemetné. Nechtěli jsme si to dávat do hlavy a nakonec to nebylo vůbec tak snadné, jak se mohlo zdát. Oni slezli do hlubokého bloku a čekali na naše chyby. A my jich udělali poměrně dost, navíc jsme si to zbytečně komplikovali. Nedali jsme góly, penaltu a místo toho zbytečně dostaneme gól na 2:1 a ještě se třepeme. V tom musíme být do příštích zápasů silnější,“ zdůrazňuje Holzer.

Proti stojí v domácích zápasech nejen soupeř, ale stále více i špatná kvalita trávníku, na kterém kromě ligového áčka hraje své zápasy také druholigová rezerva. „Ten terén nám moc nenapomáhá, musíme na něm být opatrnější. Trhá se to a už se to asi nezlepší. Musíme s tím pracovat a možná tomu i uzpůsobit náš fotbal,“ přemítá Holzer.

V nadcházejícím kole Baníkovci nechají domácí hřiště odpočinout, v neděli budou hrát v Mladé Boleslavi (od 15.30 hodin). A Holzer je hodně rád, že v jiný čas, než v jakém nastoupili proti Dynamu, kdy byl výkop už hodinu po nedělním poledni. „Hrůza. Budu upřímný, za mě je to nefotbalový čas. Nevíte úplně přesně, jak se na to připravit, je to zvláštní. Ani lidi nepřišli jako obvykle. Lépe hrát ve tři nebo ve čtyři,“ připomíná Holzer.