Hlavní obsah

Hradec potřetí dohrával v deseti. Hrozný zářezy do týmu, uvědomoval si Horejš

Potřetí v aktuálně probíhající sezoně dohrávali hradečtí fotbalisté zápas v deseti. Potřetí se tak stalo v ten nejméně vhodný okamžik. Votroci na pardubické půdě dohrávali východočeské derby bez vyloučeného obránce Tomáše Petráška a prohráli 1:2. „Sráží nás disciplína. Musíme se z toho ponaučit,“ uvědomoval si trenér David Horejš.

Foto: David Taneček, ČTK

Tomáš Petrášek (nahoře) sváděl náročné souboje s pardubickým Tomášem Zlatohlávkem. Ve druhé půli viděl za přílišnou tvrdost červenou kartu.

Článek

„Jsme pochopitelně zklamaní. Můžeme si za to ale sami. Nabídli jsme body Pardubicím jako na zlatém podnose,“ začal hradecký trenér své hodnocení.

Východočeské derby bylo od úvodních minut vyhrocené, což dokazovaly souboje pardubického Tomáše Zlatohlávka s Tomášem Petráškem. Právě hradecký obránce z tohoto souboje vyšel jako poražený. Nejprve v první půli viděl žlutou kartu za loket v obličeji a následně se v 51. minutě poroučel do kabin po červeném trestu.

„Druhou kartu beru. U té první nevím, těžko říct,“ vyjádřil se hradecký trenér k vyloučení.

„Všechno pramenilo ale z našich hrubých chyb. Nemůžeme je dělat, protože z toho pak vyplývají i naše vyloučení. Domácí bojovali a makali. Využili toho a vyhráli,“ uvědomoval si Horejš.

Pro Hradec to je již třetí vyloučení v šesti zatím odehraných zápasech fotbalové Chance ligy. Po Petru Julišovi a Jakubu Kučerovi se třetím stal již zmíněný Tomáš Petrášek. Ten přitom v hradeckém dresu odehrál teprve druhý zápas od svého příchodu.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér David Horejš z Hradce Králové během východočeského derby.

„Jsou to hrozný zářezy do týmu. Samozřejmě přicházíme o body, ale hlavně o hráče pro další kola. Nemáme kompletní kádr, jak bychom chtěli mít,“ říkal zklamaně trenér Hradce.

A jak to vzal zkušený stoper?

„Klukům se v kabině omluvil. My ale společně vyhráváme i prohráváme. Musíme to přijmout. Poučíme se a jedeme dál,“ dodal Horejš na závěr.