Hlavní obsah

Hotovo. Lingr se vrací do Slavie

Do fotbalové Slavie se po roce vrací záložník Ondřej Lingr, podle informací Sport.cz by měl být jeho přestup z Feyenoordu Rotterdam oficiálně potvrzen v nejbližší době. Nizozemský mistr by měl od Slavie dostat 2,2 milionu eur (přibližně 55 milionů korun).

Výkon Tomáše Chorého v utkání s PardubicemiVideo: LFA

Článek

„Ondra řeší svoji situaci ve Feyenoordu, rád ho v Edenu kdykoli přivítám,“ řekl po nedělním vítězném utkání s Pardubicemi trenér Jindřich Trpišovský. Může si už chystat uvítací řeč, neboť Lingr se co nevidět zapojí k jeho týmu. Měl by být také dopsán na soupisku pro Evropskou ligu, která se uzavírá dnes o půlnoci.

Sešívaní vidí v Lingrovi vítězný typ a okamžitou posilu. Malují si i představu, že by mohl fungovat v ofenzivě s Tomášem Chorým podobně, jako s Chorým v minulé sezoně v Plzni spolupracoval Pavel Šulc, který byl produktivní. Varianta vysokého útočníka a pohyblivého Lingra je pro štáb trenéra Trpišovského lákavá.

Pětadvacetiletý reprezentant si ve Feyenoordu, kam přestoupil před rokem z Edenu za téměř 100 milionů korun, nevybudoval nikdy silnou pozici. Když už se dostal na trávník, tak v drtivé většině případů jako náhradník na poslední minuty.

Nic na tom nezměnil ani červencový příchod bývalého kouče Sparty Briana Priskeho. Lingr pod ním v nové sezoně neodehrál v nizozemské lize ani minutu. Celkově Lingr zasáhl ve Feyenoordu do 28 zápasů, ve kterých vstřelil 4 góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie slaví trefu do sítě Vyškova.

Slavie už dnes dopoledne oznámila příchod 22letého kamerunského obránce Simiona Micheze z belgického Beerschotu, na spadnutí je příchod 20letého černohorského útočníka Vladimira Perišiče z Buducnosti Podgorica.

Ve fotbalové Chance Lize se blíží konec přestupního obdobíVideo: LFA