Hlavní obsah

Hotovo. Kuchta opustil Spartu a je novou posilou dánského šampiona

Aktualizováno

Podepsáno. Fotbalový útočník Jan Kuchta opustil po dvou mistrovských sezonách Spartu Praha a zamířil do Midtjyllandu. Pro 27letého hráče se jedná o druhé zahraniční angažmá. Smlouvu podepsal na čtyři roky. O transferu informovaly oba kluby.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Útočník Jan Kuchta odchází ze Sparty. Podepsal smlouvu s dánským Midtjyllandem.

Článek

Dánové měli do Sparty poslat podle zpráv dánských médií 2,7 milionu eur (67 milionů korun). Na takovou nabídku na Letné kývli a Kuchtovi dovolili přestoupit.

„Po několika dobrých letech ve Spartě se cítím připraven udělat další krok v novém klubu a nové zemi,“ uvedl Kuchta pro web dánského mužstva.

O přestupu informoval Sport.cz již včera, kdy český útočník odletěl na zdravotní prohlídku a následný podpis smlouvy.

Kuchtův odchod se řešil již před rokem v létě, kdy se v té době klíčový útočník Sparty netajil touhou jít do zahraničí. Právě Midtjylland se o něj zajímal, ale Sparta tehdy odmítla.

Po roce je ale situace jiná. Kuchta řešil i jiné nabídky, například z americké MLS. Zároveň ztratil svou pozici útočníka číslo jedna, přednost v nové sezoně začal dostávat v rudém dresu Viktor Olatunji. Na Letnou také zamířila nejdražší posila v historii klubu Albion Rrahmani, který přišel z Rapidu Bukurešť.

Kuchta měl od vedení Sparty dostat slib, že pokud přijde nabídka ze zahraničí, dostane zelenou a bude moct odejít. V kádru dánského Midtjyllandu se potká mimochodem s krajanem Adamem Gabrielem.

„S Adamem Gabrielem jsem mluvil. Řekl mi, že mě tu čeká spousta talentovaných hráčů a dobrá parta. Těším se, až zažiju debut a začnu za tým střílet góly,“ řekl Kuchta.

Dánský šampion nezvládl kvalifikaci o Ligu mistrů se Slovanem Bratislava, a tak bude působit v Evropské lize.

Na Letnou přišel Kuchta z Lokomotivu Moskva. První sezonu strávil na hostování, ale vedení Sparty následně útočníka angažovalo natvrdo. V minulých dvou sezonách odehrál dvaadevadesát zápasů, v nichž zapsal sedmatřicet gólů a dvacet asistencí.