Hlavní obsah

Hořký návrat útočníka Baníku do Ďolíčku. Emoce se v něm mlely

Míchalo se v něm plno emocí, nejvíc ze všeho ale cítil zklamání. Útočník Erik Prekop se do Ďolíčku vrátil jako soupeř Bohemians v barvách Baníku Ostrava hned v prvním kole fotbalové Chance Ligy. Prožil hořký zápas. Mrzela ho porážka, vyčítal si, že se výrazně namočil do druhého inkasovaného gólu, který se nakonec pro Klokany ukázal jako vítězný. „Představoval jsem si to úplně jinak,“ vydechl Prekop po porážce Baníku 1:2.

Sestřih zápasu Bohemians-OstravaVideo: LFA

Článek

Na tiskovou konferenci už přišel slovenský útočník relativně v klidu. V televizním rozhovoru pro O2 TV bezprostředně po utkání na hrací ploše s ním však lomcovaly emoce. Fanoušci mu tleskali, jemu se do očí draly slzy. „Bylo to všechno dohromady. Moc se mi na rozhovor nechtělo. Emoce pracovaly, ale hlavně mě mrzelo, jak zápas dopadl,“ uvedl Prekop.

První poločas strávil mezi náhradníky, do druhé půle vystřídal Jiřího Klímu. „Měli jsme v hlavě, že bychom Erika nasadili od začátku, ale někdy jsou příběhy takové, že by tu vstřelil gól, Bohemku možná porazil a pak by ho to vnitřně mrzelo. Střídání jsme si nechali až na určitý čas. Myslím, že to zvládl, i když gól nedal. Strávil tu spoustu času, fanoušci se s ním krásně rozloučili,“ konstatoval trenér Baníku Pavel Hapal.

Jakmile Prekop nastoupil, začaly na něj létat z tribun poznámky. V dobrém. V duchu, aby Bohemians neublížil. Šestadvacetiletý rodák z Trenčína strávil v zelenobílém dresu Klokanů dva roky, v uplynulé sezoně byl s osmi ligovými brankami nejlepším střelcem Bohemians. Fanoušci mu poděkovali transparentem i skandováním.

Připravoval se, že ho čeká psychicky těžká zkouška. „Jsem rád, že už to mám za sebou. Vždy se sem budu rád vracet, zažil jsem tu pěkné období. Bylo to velmi příjemné, ale teď je vše ovlivněné tím, že jsme nezískali ani bod. Ovšem děkuji všem, kteří mě tu přivítali,“ vyznal se Prekop.

Největší zásah do děje utkání měl v 82. minutě. Několik metrů před vlastním pokutovým kopem se k němu přikulil balon, atakoval ho Adam Jánoš. Z jejich souboje šel míč na Roberta Hrubého, který skóroval.

Hrubý byl daleko za bránícími hráči, sudí Ondřej Berka na pokyn asistenta odpískal ofsajd. Jenže od VAR přišla zpráva, že balon k domácímu záložníkovi nešel od Jánoše, jak se domnívali rozhodčí na hřišti, ale od Prekopa. Branka proto platila a Bohemians se díky ní dostali do vedení 2:0. Situace byla velice sporná.

„Vůbec si to nepamatuji. Měl jsem ale situaci řešit jinak, odkopnout míč na roh. Ten bychom přežili a byl by klid. Nesu velký podíl viny na druhém gólu. Ale Adam Jánoš mi po zápase říkal, že nechápe, že byl gól uznaný. Že mi ten míč vypíchl, když jsem ho měl mezi nohama,“ krčil rameny Prekop.

S Jánošem se mohl v klidu bavit jako prakticky s kýmkoliv jiným. S bývalými parťáky udržuje kontakt. „Skoro se všemi, něco jsme spolu zažili. Hecování ale neprobíhalo, tomu se vyhýbám. Člověku se to může vymstít, mně se to stalo i tak,“ pověděl slovenský forvard s třiatřicítkou na zádech.

Baník už stačil jen snížit na 1:2. „Vždycky máte představu, jak by vše mohlo vypadat. Každý ve svých snech vypadá jako vítěz, který rozhodne. To se bohužel nepodařilo,“ uzavřel Prekop.

  Hradec Králové - Slovácko zítra 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava zítra 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec zítra 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec