Hlavní obsah

V Boleslavi chceme potvrdit vydařený vstup do sezony, plánuje Hofmann

Na začátku sezony zaskakuje za zraněného Vlastimila Daníčka v roli kapitána fotbalistů Slovácka a v premiérovém duelu nového ročníku nejvyšší soutěže přivedl hradišťský tým k nečekané bezbrankové remíze s favorizovanou Slavií. Čtyřiatřicetiletý stoper Stanislav Hofmann věří, že na ni jeho tým naváže v neděli v dalším ligovém zápase v Mladé Boleslavi (17 h).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kapitán fotbalistů Slovácka Stanislav Hofmann (vlevo) v souboji se slávistou Matějem Juráskem

Článek

„Plichta se slávisty je pro nás nesmírně cenná. V náročném utkání jsme splnili přesně to, co jsme si předsevzali. Bod jsme brali díky enormnímu nasazení, obrovské vůli a velké chuti obrat aspiranta na titul. S trochou štěstí jsme mohli ke konci zužitkovat nějaký brejk a možná i vyhrát, avšak i remíza je pro nás velice dobrá,“ uvedl pro klubovou televizi Hofmann.

Nerozhodný výsledek je pro fotbalisty Slovácka také značným povzbuzením před víkendovým střetnutím v Mladé Boleslavi. Právě ve středočeském městě si Hradišťští v závěru minulé sezony připsali jediné vítězství ve skupině o titul.

„Boleslavské mužstvo se od té doby příliš nezměnilo. Bude proti nám stát v neděli silný soupeř, ale věřím, že zápas zvládneme a navážeme na jarní triumf. Moc rádi bychom v Boleslavi potvrdili, že plichta se Slavií nebyla náhodná. Vstup do sezony bychom v takovém případě mohli považovat za vydařený,“ domnívá se Hofmann.

Nemyslí si ale, že by na výkon Boleslavi měl mít negativní vliv čtvrteční duel Konferenční ligy s litevským Transinvestem (2:0). „Sezona teprve začíná a tolik sil jim asi nevzal. My se ale musíme soustředit především sami na sebe,“ má jasno.

Toho, že aktuálně zastává v hradišťském mužstvu roli kapitána, si Hofmann nesmírně považuje. „Když byl kapitánem Vlasta Daníček, bylo hecování v kabině převážně na něm. Teď, když ho zastupuju, cítím za tým značnou zodpovědnost. Před utkáním se slávisty jsem měl v šatně malý proslov, abych kluky nabudil. Snažím se mančaftu co nejvíc pomoct,“ tvrdí.

V letní pauze prošlo Slovácko významnou obměnou. Tým se už musí obejít mj. bez dlouholetých opor Michala Kadlece či Jana Kalabišky. Kádr naopak doplnilo několik mladíků. „A přišli také dva cizinci, kteří už měli s českou ligou zkušenosti. Ndefeho i de Azeveda jsme znali jako protihráče. Všichni noví hráči jsou komunikativní a do mužstva dobře zapadli,“ těší Hofmanna.