Hlavní obsah

Hlavně ať to neskončí ještě hůř, přál si jablonecký Drchal

Na první zápas proti svému bývalému klubu Spartě se hodně těšil, jenže nakonec útočník Jablonce Václav Drchal toužil, aby co nejrychleji skončil. Přestože za Severočechy poprvé skóroval. Úřadující mistři totiž jeho nový tým přejeli vysoko 5:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Václav Drchal z Jablonce na archivním snímku s brankářem Viktorem Budinským z Pardubic.

Článek

Ve Spartě vyrůstal, před sezonou z ní do Jablonce přestoupil. I proto byl pro něj duel specifický. „Potěšil mě trochu jen vstřelený gól, to je tak všechno," hlesl smutně před novináři. Zrovna v době, kdy okolo procházeli juchající hosté, jeho bývalí parťáci. „Na zápas jsem se těšil, jenže po 25 minutách bylo hotovo," smutnil.

Letenští šli do kabiny s luxusním náskokem 5:0. Horší první poločas Jablonečtí mezi elitou ještě nikdy nesehráli. „Hrálo se pak už špatně, už jde jen o to, aby to neskončilo ještě hůř. Což se nám povedlo, ale to je špatně," poznamenal.

Co se v první půli s Jabloncem stalo? „Nehráli jsme dobře. Není možný, aby nám soupeř šel pětkrát sám na brankáře! Měli jsme se stáhnout dolů a zbytečně nevystupovat. Nechali jsme jim hrozně moc prostoru," našel jednu z příčin historického debaklu.

Před utkáním prohlásil, že případný gól proti svému mateřskému klubu by slavil jen decentně, jenže ani na malou oslavu nakonec nálada nebyla. „Na gólu na 1:5 není nic ke slavení," ucedil k zásahu po střele zpoza vápna, na niž gólman Vindahl po hodině hry nedosáhl.

O poločase bylo v jablonecké kabině pochopitelně rušno. „Byl tam křik a nějaké emoce. Řekli jsme si, že zápas chceme alespoň nějak dohrát. První poločas hra nefungovala. Druhý jsme hráli trochu jinak, Sparta taky trochu zvolnila a bylo to o něco lepší," uzavřel zklamaně. Takhle si premiéru před vlastními fanoušky na nově zrekonstruované hrací ploše zkrátka nepředstavoval.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc