Hlavní obsah

Haraslín trénovat nechce, dělá si jen alibi, vtipkoval spokojený Pavelka

Aktualizováno

Pět ligových zápasů, pět výher. Sparta zůstala po triumfu 2:1 v Jablonci v lize stoprocentní. Do zápasu poprvé od úvodního kola opět naskočil ve stoperské trojici s kapitánskou páskou na ruce David Pavelka. „Jsem rád alespoň za tyto minuty,“ přiznal spokojeně.

Gól Indrita Tuciho při zápase Jablonec - SpartaVideo: LFA

Článek

Jak těžké pro vás byly souboje s jabloneckým Davidem Puškáčem? V prvním poločase jste jich spolu svedli několik a po jednom z nich vám mohlo hrozit i vyloučení, po druhém naopak soupeř simuloval.

Byly těžké, Puški je silný hroťák, nadprůměrný ligový hráč. Nedal mi to zadarmo. Byl to férový tvrdý souboj. První situaci upřímně zpětně neumím posoudit, ale v tu chvíli jsem si myslel, že karta přijde. Srazili jsme se tam, a i když to nebylo úmyslné, tak jsem se asi karty trochu bál. A u druhé situace se k simulování Pušky hned přiznal. Věděl, že míč nemá, tak do mě zkusil skočit a trochu to přihrál.

Po hodině hry Puškáčovi gól na 1:1 odvolal kvůli faulu na Zeleného VAR. Hned jste tušil, že branka platit nebude?

Jo, viděl jsem to asi z metru. Bylo vidět, že tam Jardu stáhnul, takže tam jsem byl celkem klidný.

A co u Preciadovy malé domů zkraje druhého poločasu, kdy si málem vstřelil vlastní gól?

Když jsem viděl, že Peter stojí na druhé straně branky, dobře mi nebylo. Pak už jsem viděl, že to jde mimo, to už bylo dobrý. Ale je škoda, že takovými detaily tým soupeře dostaneme do pomyslného tlaku, že vstoupíme do druhé půle tak, že jim nabídneme po našich chybách rohy a to je vlastně dostalo trochu na koně.

Sestřih zápasu Jablonec - SpartaVideo: LFA

Jak těžký byl zápas po Lize mistrů?

Myslím, že v Jablonci by byl zápas těžký, i kdybychom v týdnu Ligu mistrů nehráli. Jablonec se od nové sezony prezentuje velmi zajímavým fotbalem. Hrají dost podobný systém jako my, šlape jim to. Hrají hezký fotbal a mně osobně se moc líbí. Když jsem viděl v přípravě na utkání rozbor hry, jsou tam jasně vidět principy, co chtějí hrát. Ve druhé půli měli trochu tlak, což jsme jen podpořili tím, že jsme nedohráli šance, které jsme měli. Za zápas jsme jich měli hodně a mohlo se to vyvíjet úplně jinak.

Co chybělo ke třetímu gólu?

Špatně jsme řešili finální situace. Samozřejmě si to jenom komplikujeme, mohli jsme zápas dohrát ve větším poklidu. Mohlo by se pak jinak střídat, jak to bylo nachystané. Musíme se z toho poučit. Špatné řešení ofenzivních situací je stejné, jako když špatně bráníte. Musíme si to rozebrat, kouknout na to, natrénovat a příště řešit jinak.

Jak vám sedí post stopera?

Mně osobně sedí. Samozřejmě hrát po delší době není nikdy ideální, navíc hraju pokaždé v jiném složení, s jinými kluky kolem sebe, takže chybí principy a návyky. Ale hraje se mi tam dobře. Jsem rád, že můžu nějak pomoci, protože v záloze je přetlak. Tam vidím, že toho prostoru tolik nedostanu, takže jsem rád alespoň za tyto minuty.

Střelec první branky Haraslín po Euru říkal, že musí ještě hodně potrénovat. Jaký je jeho přínos pro tým v této fázi?

Šulo určitě trénovat nechce, jak ho znám, to je jen takové alibi. (usměje se) Jeho přínos všichni vidíte. Potřebuje se chytit svými akcemi v zápasech, to mu vychází. Samozřejmě ho strašně potřebujeme, takže jsme rádi, že jeho forma jde nahoru a že na to není Birma sám, ten to teď trochu táhnul. Chytá se i Viktor, rozmělní se to zase mezi více hráčů. Jsme za to rádi, ale určitě to není tréninkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Kapitán Sparty David Pavelka na archivním snímku

Máte pět zápasů, pět výher. Se startem sezony jste spokojeni?

Vstup do sezony hodnotíme samozřejmě pozitivně, ale pořád jsme nic nedokázali. Jsme v tomhle hodně opatrní. Ten hlavní dílčí cíl je teprve před námi a ten druhý hlavní je dlouhodobější. Dlouho jsme však takový start do sezony neměli, takže si toho vážíme. Ovšem ještě jsme nic nedokázali, takže nic neslavíme.

S kariérou se rozloučil přes zápasem Tomáš Hübschman. Nebude vám v lize chybět?

Když jsem mu gratuloval, říkal jsem mu, že mu závidím, jakou měl kariéru. Určitě mi v lize bude chybět. Myslím, že by pořád vypadal dobře, takže mně chybět bude určitě. Je to dobrý chlap, dobrý kluk, a hlavně skvělý fotbalista. Něco jsme proti sobě odehráli, ale já jsem ho vždy hlavně obdivoval jako hráče nároďáku. Myslím, že byl trochu nedoceněný v období, kdy v nároďáku působil, takže jsem mu vždy hodně fandil.

  0 : 0 Ml. Boleslav - Slavia 0 : 0 13. min Živě
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia
  2 : 1 Plzeň - Olomouc 2 : 1 dohráno
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc