Hlavní obsah

Gól hlavou? Naposledy možná v přípravce, smál se plzeňský hrdina Bucha

České Budějovice

Šokoval asi nejen sebe. Plzeňský záložník Pavel Bucha totiž rozhodl sobotní prvoligový duel na půdě Českých Budějovic (1:0) gólem hlavou, což není ani trochu jeho disciplína. „Nevzpomíná si, kdy jsem se trefil hlavou. Jestli vůbec někdy, tak možná v přípravce," culil se Bucha. Možná se ještě teď štípe, jestli je to pravda...

Foto: Václav Pancer, ČTK

Pavel Bucha z Plzně slaví gól v Českých Budějovicích.

Článek

Jeho netradiční trefa se zrodila čtvrt hodiny před koncem, kdy se po vzoru hlavičkových specialistů pověsil do vzduchu a trknul centr Mosquery do tyče, od které míč doskákal za brankovou čáru. Spoluhráči ho vzápětí málem umačkali radostí.

„Ani nevím, že balon šel nejdřív do tyče. Jak jsem ho spatřil v síti, byl jsem hned v euforii. Byl jsem poměrně ve složité situaci, nakonec se ukázala jako šťastná. Snažil jsem se míč co nejlíp trefit, aby letěl na bránu. Zapadl do ní asi nejlépe, jak mohl," pochvaloval si Bucha, který vstřelil v této ligové sezoně druhý gól.

Pro Viktorii byl nesmírně důležitý. Znamenal vítězství, které ji nadále uchovává naději na titul. Jednalo se už o třináctou výhru Plzně o jeden gól v tomto ročníku. „Jsem rád, že takové těžké zápasy zvládáme. Hodně si vážíme těsných vítězství, kdy utkání není celé v naší režii. Mám radost, že mužstvo drží takhle pospolu, věří až do konce. Pak se nám to pozitivně vrací," lebedil si 23letý záložník.

Tříbodovému zisku však zpočátku nic nenasvědčovalo, první poločas vládlo na hřišti Dynamo. Jen skvělý Staněk a díl štěstí při ráně Škody do břevna, zachránily Západočechy o pohromy. „První půle nám nevyšla podle představ. V kabině jsme si řekli, že musíme být úspěšnější ve sbírání druhých míčů a hrát dynamičtěji. Povedlo se, navíc jsme dokázali vstřelit gól. Jsme spokojení," dodal Bucha.

  0 : 0 Teplice - Dukla 0 : 0 26. min Živě
20241005T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Dukla
Teplice vs. Dukla
Teplice
Dukla
  0 : 0 Č. Budějovice - Slovácko 0 : 0 27. min Živě
20241005T16 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  0 : 0 Karviná - Hradec Králové 0 : 0 dohráno
20241005T13 : 30:00+0200
Karviná vs. Hradec Králové
Karviná vs. Hradec Králové
Karviná
Hradec Králové
  Liberec - Jablonec dnes 19 : 00
20241005T19 : 00:00+0200
Liberec vs. Jablonec
Liberec vs. Jablonec
Liberec
Jablonec