Hlavní obsah

Fanoušci Liberce mají jasno. Skandovali, ať Slovan prodlouží smlouvu s jejich oblíbencem

Během licitace o novou smlouvu dal krásný gól. Záložník Liberce Christian Frýdek nastoupil poprvé v základu a hned rozhodl utkání s Pardubicemi (3:0). „Frýdka podepsat,“ žádali pak fanoušci v závěru utkání, neboť 25letý hráč se se Severočechy ještě nedohodl na prodloužení kontraktu, který má do června. „Dvakrát nepodepsal,“ prozradil Kováč.

Sestřih zápasu Liberec - PardubiceVideo: LFA

Článek

Zatím v této sezoně jen střídal, až proti Pardubicím naskočil do zápasu v základní sestavě. A Christianu Frýdkovi stačila čtvrthodinka, aby parádní střelou z 23 metrů otevřel skóre a připsal si vítězný gól.

„Říkali jsme si, že na ně platí balony za obranu. Mario tam dal krásný míč, odrazil se ke mně. Navedl jsem si ho na střed, a jsem rád, že mi střela takhle sedla. Celé období, jak jsem si prošel zraněním, plus se řeší smlouva, je složitější a o to víc jsem rád, že mi to tam spadlo,“ řekl Frýdek na webových stránkách Liberce, který svůj zásah hned běžel, ostentativně ukazujíc na znak Slovanu na dresu, slavit před severní tribunu, kde sedává majitel Slovanu Ondřej Kania.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Christian Frýdek zařídil první branku Liberce.

Pod Ještědem mu totiž po sezoně vyprší stávající kontrakt a nový zatím nepodepsal. Spekulovalo se o jeho možném odchodu. Zájem měl mít i Jablonec, jenž trénuje bývalý Frýdkův kouč Luboš Kozel.

„Smlouvu má ještě na rok, a něco tam bylo, ale mám pocit, že to dvakrát nepodepsal. Nevím a ani to řešit nechci. Je to spíše otázka pro sportovního ředitele nebo Honzu Nezmara. Mě zajímá, jak hraje, a teď si zkrátka zasloužil, aby hrál. Vypadá velmi dobře,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouč Radoslav Kováč.

Fanoušci měli jasno. Na konci zápasu na severní tribuně skandovali: Frýdka podepsat! „Jsem strašně rád, že mě mají fanoušci rádi. Cítím to, i když jsem chodil z lavičky, tak vždy tleskali. Za podporu jsem opravdu rád, je super,“ přiznal odchovanec Sparty, jenž do Liberce přestoupil před třemi lety a postupně se stal jedním z jeho klíčových hráčů. Minulé jaro však kvůli zranění vynechal a na začátku této měl v sestavě místo nejisté.

„Konkurence se zvětšila natolik, že mu nemůžeme zaručit, že bude stabilně hrát. Zaručeno to tedy neměl ani minulé roky, ale ta šance byla větší než nyní, přičemž hráč jeho kvalit chce logicky hrát co nejvíce. Zkoušeli jsme nabídnutí smlouvy, zatím jsme se nedohodli a jsme v takovém bodu, že jsme otevření jeho odchodu, když by na něj nějaká nabídka byla. Ale zároveň se nebráníme ani tomu, aby tady zůstal,“ řekl před sezonou sportovní ředitel klubu Theo Gebre Selassie.