Hlavní obsah

Friis ocenil soupeře: Týmy jako Hradec zlepšují český fotbal

Hradec Králové v 7. kole fotbalové Chance Ligy trápil Spartu. Měl větší držení míče (52:48), víc střel (14:12), víc rohů (7:3). Ale prohrál 0:2. Trenér vítězů Lars Friis pak soupeři složil kompliment. „Líbí se mi, jak Hradec hraje,“ prohlásil kouč Sparty.

Sestřih utkání Hradec Králové – SpartaVideo: LFA

Článek

Celá Sparta prožívala v týdnu velké emoce. V úterý postoupila po devatenácti letech přes Malmö do základní fáze Ligy mistrů, kde jí ve čtvrtek byly nalosovány duely na Manchesteru City nebo v Leverkusenu. V následném ligovém utkání v Hradci Králové nezaváhala.

„Náš program je docela náročný. Fyzicky i emočně. Když člověk dosáhne snu, dochází mu pak baterky. Ale myslím, že jsme to zvládli dobře,“ uvedl krajní hráč mistra Tomáš Wiesner.

„Byl to těžký zápas. Musím ocenit Hradec, jakým způsobem hrál a jak se tlačil dopředu. Líbí se mi, jakou má strukturu. Je dobře pro český fotbal, že jsou tu takové týmy. Zlepšují ho. Soupeř nám to ztížil. Myslím, že jsme byli lepší v pokutovém území, což rozhodlo,“ uvedl Friis.

Slovní pochvalu si na hřišti od dánského kolegy vyslechl i kouč Votroků David Horejš. „Vážím si toho. Ale říká se mu to snadno, když tu vyhráli,“ lehce se pousmál Horejš.

Na rozdíly v ofenzivní fázi ale také upozornil. „Sparta byla na posledních dvaceti metrech úplně někde jinde. Myslím, že celkově naše hra snesla přísná měřítka. Potřebujeme tyhle výkony opakovat, ale musíme začít dávat góly,“ přidal hradecký stratég.