Hlavní obsah

Fotbalisty Českých Budějovic posílili brankář Köstenbauer a záložník Martin

Fotbalisté Českých Budějovic získali další dvě posily. Jihočeský prvoligový klub angažoval rakouského brankáře Marcela Köstenbauera, s nímž podepsal blíže nespecifikovanou smlouvu. Na roční hostování do Dynama zamířil německý záložník Michael Martin. Českobudějovičtí o tom informovali na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Marcel Köstenbauer je novou posilou Českých Budějovic

Článek

Köstenbauer byl v Dynamu od začátku přípravy na testech. Dvaadvacetiletý gólman naskočil do dvou zápasů a vybojoval si místo v kádru. „Marcel přesvědčil svými výkony v přípravě i v tréninku. To nejlepší, co na něm vidím, je vítězný charakter. To je něco, co potřebujeme i do kabiny. Je to obrovsky dynamický brankář, silné ruce i nohy. Svoji nižší výšku vynahrazuje tím, jak má výbušné nohy,“ uvedl trenér brankářů Dynama Patrik Macej.

Köstenbauer naposledy působil v prvoligové Austrii Klagenfurt, nakoukl i do rakouské mládežnické reprezentace. „České Budějovice jsou opravdu hezké město. Těším se na to, až si zahraji českou ligu, a doufám, že budeme úspěšní. Předsezonní příprava nám zatím vychází. Je opravdu těžká, ale věřím, že nám to může jen pomoci,“ řekl Köstenbauer.

Martin naposledy působil ve švédském prvoligovém týmu Sirius, kde ale prakticky nenastupoval, a tak míří na hostování. Čtyřiadvacetiletý středopolař působil také v rakouském Riedu a v mládeži v Bochumi či Heidenheimu.

„Michaela jsme měli vyhlédnutého delší dobu. Nebylo lehké jeho příchod zrealizovat, o to více jsem rád, že se to povedlo a bude tu s námi. Jsem si jistý, že nám má co nabídnout,“ uvedl trenér Dynama Jiří Lerch.

Českobudějovičtí po záchraně nejvyšší soutěže až v baráži zatím posilují kádr jen o zahraniční hráče. Už v minulých dnech angažovali slovenského obránce Juraje Kotulu, nigerijského křídelníka Marvise Ogiomadeho a německého zadáka Nicolase Keckeisena.