Hlavní obsah

Fotbalisté Budějovic stále čekají na výplaty. Hrozí, že na protest nezahájí přípravu

Aktualizováno

Potíže, potíže a znovu jen potíže. Finanční problémy fotbalových Českých Budějovic překračují pro hráče únosnou mez. Dynamo ve čtvrtek možná nezahájí letní přípravu, protože klub stále dluží na výplatách. Serveru iDNES.cz to řekl bývalý reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek.

Foto: Profimedia.cz

Českobudějovický útočník Zdeněk Ondrášek

Článek

„Nevylučuji to, všechno je možné. Chceme znát budoucnost klubu, protože nám na něm záleží,“ uvedl Ondrášek. Za tým komunikuje s majitelem Dynama Vladimírem Koubkem. „Se šéfem se snažím mluvit skoro každý den. Jako nejstarší hovořím za celou kabinu, ale dostávám jen vysvětlení, že se stále čeká,“ řekl pětatřicetiletý hráč.

Podle informací Sport.cz zkoušel Ondrášek s Koubkem několikrát ostře promluvit i během jarní části Fortuna ligy, občas i před zraky spoluhráčů. Dynamo tehdy hrálo o holé přežití a chybějící peníze nedělaly dobrotu. Jenže i když se českobudějovičtí vzepřeli osudu a ligovou příslušnost navzdory problémům udrželi, zlepšení je v nedohlednu.

Poslední výplatu dostali fotbalisté Dynama podle iDNES.cz za březen, zdroje Sport.cz informace potvrzují. Podle nich navíc na peníze čekají i členové realizačního týmu a mnoho dalších, kteří se okolo A-mužstva pohybují. „Řada kluků má rodiny, malé děti. Situace není dobrá. Může se stát, že se peníze zpozdí. Ale vždy jsem říkal, že před Vánoci a před dovolenou je to nejhorší,“ uvedl Ondrášek.

„Nemáme ani žádný příslib. Zažil jsem podobnou situaci v Polsku a i tam jsem je dokázal naučit, že komunikace je nejdůležitější. Obzvlášť v takových případech. Nikomu to není příjemné, kluky to znervózňuje,“ řekl.

Na chybějící výplaty si postěžoval začátkem měsíce po úspěšné baráži asistent trenéra Jiří Kladrubský. Vedení klubu následně v prohlášení uvedlo, že se jeho vyjádření nezakládají na pravdě.

Mužstvo také sžírají otazníky ohledně skladby kádru pro nadcházející ročník. Středopolař Patrik Hellebrand již zmizel do polského Górniku Zabrze, řada dalších opor o přestupech jedná. Posily jsou naopak v nedohlednu, vzhledem k finančním potížím bude navíc značně obtížné je přilákat.

Majitel Vladimír Koubek začátkem června tvrdil, že je v kontaktu s několika investory ohledně odkupu klubu a plánuje prostředí profesionální kopané opustit. Ledy se ale zatím nepohnuly.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.