Hlavní obsah

Feyenoord a Priske. Klub si našel náhradu, pokud zkrachují jednání se Spartou

Do přestupové ságy o přesunu Briana Priskeho ze Sparty do Feyenoordu vstupují další a další postavy. Nizozemský fotbalový klub si podle tamních médií vyhlédl náhradu, pokud by zkrachovala jednání s českým šampionem.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tak jak, Sparto? Brian Priske slavil v české lize dva tituly, nyní se jedná o jeho přesunu výš.

Článek

„Feyenoord je na pokraji podpisu Briana Priskeho. Má ale několik želízek v ohni pro případ, že by se s českým klubem nedohodl. Dalším kandidátem na uvolněné místo Arneho Slota je Graham Potter,“ informuje server 1908.nl.

Zprávu nizozemského serveru specializující se na dění okolo rotterdamského klubu převzalo i několik tuzemských médií.

Graham Potter je známé jméno a kouč, v jehož životopise se vyskytují zajímavé štace. Anglický kouč v Premier League vedl Brighton nebo naposledy Chelsea. Pokud by zamířil do Rotterdamu, pikantní by bylo, že nedávno o něj stáli konkurenti Feyenoordu z Ajaxu.

Na rozdíl od Priskeho má devětačtyřicetiletý Potter jednu zásadní výhodu - v aktuální situaci je volný a bez závazků.

Číslo jedna na seznamu Feyenoordu dál zůstává dánský kouč Sparty. Jednou z haldy jeho předností podle 1908.nl je, že zvládá holandštinu. A komunikativní Dán při osobním setkání na vedení Feyenoordu zapůsobil.

„Minulý čtvrtek a pátek se zástupci Feyenoord osobně setkali s Brianem Priskem, který má ale v České republice smlouvu do poloviny roku 2026,“ připomíná server. „V Rotterdamu jsou z bývalého trenéra Midtjyllandu a Royalu Antverpy ale více než nadšeni. A klub se s Dánem dohodl.“

O souznění Priskeho s Feyenoordem referovali dánští i nizozemští novináři už v neděli.

Jednání se posunula na úroveň mezi nizozemskou stranou a českými šampiony. Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický neřeší jen, zda a za kolik by úspěšný kouč Priske odešel, ale také koho ze spolupracovníků by si z Letné vzal do ciziny s sebou.

„Očekává se, že posun nastane v nejbližších dnech,“ odhaduje server 1908.nl. Pokud by se jednání o Priske zadrhla, Feyenoord už má náhradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.