Hlavní obsah

FANTASY: Průvan v sestavě experta. Vyndal Juráska a do základu nasadil Vašulína

Díky šťastnému odrazu se stal obránce Emmanuel Uchenna Aririerisim z Ostravy nejlépe obodovaným hráčem ve Fantasy lize na Sport.cz. Ve fotbalové Chance lize ale zazářili i další hráči. Expert Sport.cz Tomáš Malínský ze sestavy vyndal nevýrazného Matěje Juráska a do hry poslal plzeňského útočníka.

Foto: Petr Kotala

Emmanuel Uchenna (vpravo) se raduje z vítězství proti Hradci Králové.

Článek

„Musím vyjmout ze sestavy Matěje Juráska. Popravdě jsem od něj čekal daleko víc, ale je vidět, že má ve Slavii velkou konkurenci a je už právem opomíjen. Přemýšlel jsem, že místo něj nasadím hradeckého Juliše, ale nakonec pošlu do hry Daniela Vašulína z Plzně. Ten se rozehrál a věřím, že bude góly střílet i nadále. Do obrany jde zpátky Dominik Plechatý a myslím si, že hodně bodů přinese Adam Zadražil proti Dukle,“ říká Malínský.

Foto: Tomáš Malínský

Sestava Tomáše Malínského pro 5. kolo Fantasy ligy na Sport.cz

Ve čtvrtém kole Chance ligy zaujal především duel Plzně s Karvinou, kde bylo k vidění hned pět branek. Svěřenci trenéra Koubka si dokonale hlídali vývoj zápasu a pro Mariána Tvrdoně to znamenalo, že si připsal čisté konto. Díky němu i asistenci na gól Vašulína přidal trenérkám a trenérům na Fantasy lize Sport.cz 13 bodů.

Identický bodový příděl měl také Martin Králik z Mladé Boleslavi, který se střelecky prosadil proti svému bývalému klubu z Českých Budějovic. Do třetice si 13 bodů vysloužil ostravský gólman Jakub Markovič, který udržel nulu a chytil penaltu.

Jak bylo již zmíněno, nejúspěšnějším hráčem kola se stal Uchenna z Ostravy. Ten zapsal dokonce 15 bodů. Co za tím stálo? Čisté konto, vstřelená branka, odehrané minuty či titul hráče kola.

Top hráči dle pozice ve čtvrtém kole:
Brankář: Jakub Markovič (FC Baník Ostrava) - 13 bodů
Obránce: Emmanuel Uchenna Aririerisim (FC Baník Ostrava) - 15 bodů
Záložník: Pavel Šulc (FC Viktoria Plzeň) - 12 bodů
Útočník: Lukáš Mašek (FK Mladá Boleslav) - 9 bodů

„Líbilo se mi vítězství Plzně, která si to v klidu pohlídala. Víceméně všechny týmy z top trojky předvedly kvalitní výkon. Zatím tápe liberecký Slovan, nemůže najít vítěznou vlnu, což vyvolává nejen u fanoušků nervozitu. Já ale věřím, že udělají nějakou sérii a půjdou nahoru. Ohromně těžké to ale budou mít České Budějovice, kde nezafungoval ani faktor Straka, a také Pardubice, které jsou zatím velikým zklamáním,“ zhodnotil poslední kolo Malínský, který působil v Hradci Králové, Liberci, Slavii či Jablonci.

A jaké má očekávání od následujících utkání?

„Hradec doma potvrdí svoji dominanci. Věřím, že i pro fantasy hráče to je skvělá šance, protože si myslím, že Duklu porazí vyšším rozdílem. Mohl by se prosadit i Petr Juliš. Šlágr kola určitě slibuje zápas Jablonce se Spartou. Myslím, že můžeme čekat vyrovnaný průběh, kde o vítězi rozhodnou maličkosti. Zajímavé bude sledovat i Slovácko s Baníkem. Ostrava se musí po evropském poháru naladit zpátky na ligu, což není vždy jednoduché. Uvidíme, jak to dopadne,“ dodal expert Sport.cz.