Hlavní obsah

FANTASY: Za kapitána zvolím Vlkanovu. Kinský využije svoji šanci, radí expert

Chance liga odstartuje již pátečním zápasem mistrovské Sparty s Pardubicemi. Trenérky a trenéři všech věkových kategorií vyhlíží netrpělivě start Fantasy ligy na Sport.cz, kde mohou skládat svůj tým a vyhrát hodnotné ceny. Rady v sezoně bude přidávat i bývalý ligový hráč Hradce Králové, Liberce, Jablonce či Slavie Praha Tomáš Malínský. V prvním článku rozkrývá, na koho bude v sezoně spoléhat.

Fantasy liga je již v plném proudu. Své rady k prvnímu kolu přidává i bývalý ligový fotbalista Tomáš Malínský.

Článek

Kdo je pro vás jasná volba na post brankářské jedničky?

Zvolil jsem gólmana pražské Slavie Antonína Kinského. Stojím si za tím, že může být letošní kometou. Já osobně bych mu to strašně přál. Na konci minulého ročníku, kdy pomohl Pardubicím k záchraně, vysílal do Vršovic znamení, že nechce nadále působit po hostováních. Vzhledem ke zranění Jindřicha Staňka by měl dostat šanci ve Slavii a věřím, že se této příležitosti chytí.

Jaký pilíř obrany zvolíte?

Dominika Plechatého z Liberce. Vrací se po dlouhém a nepříjemném zranění, které v kariéře provázelo i mě. Určitě to na něm budu stavět. Je možné, že se v prvním kole ještě neobjeví, ale věřím, že bude milým překvapením celého ročníku.

V záloze budete stavět na jakém hráči?

Zvolil jsem svého bývalého spoluhráče Lukáše Provoda. Je to neskutečný pracant, a pokud se dostane do formy, kterou ukazoval už na Euru, může být základním stavebním kamenem Slavie v boji o titul. Upřímně jsem o něm slyšel, že měl přestoupit do Arábie, ale Slavia řekla jasné ne. To jen dokazuje, jak moc kvalitní hráč to je a jak moc bude potřebný.

Jak začít hrát Fantasy?

2.   Přihlas se svým Seznam.cz účtem.

3.   Na hlavní stránce klikni naVytvořit si vlastní tým“.

4.   Tým si pojmenuj. (Uvidí tě tak ostatní hráči.)

5.   Vyber klub, kterému fandíš. (Budeš se poměřovat i s ostatními fanoušky tvého oblíbeného klubu.)

6.   Nakup hráče naHráčském trhu“. (Tým si vytvoříš nakoupením 15 hráčů – 2 brankářů, 5 obránců, 5 záložníků a 3 útočníků.)

7.   Jakmile máš nakoupeno, vyber základní jedenáctku hráčů v „Můj tým“. Zbylé hráče nech na lavičce.

A máš hotovo!

---

Další návody, jak hrát a postavit nejlepší tým, najdeš na záložce Pravidla. Pro hodnotné tipy sleduj také Fantasy články a fotbalové glosy na Sportu.cz.

Poslední zbývá útok. Koho tam?

Na hrot jsem vybral taktéž bývalého parťáka, Honzu Kuchtu. Umí dávat góly a doufám, že naváže na střelecky úspěšné sezony z posledních let. Pokud se jemu bude dařit, bude úspěšná i Sparta.

Koho do sestavy jste zvolil z talentovaných a mladých hráčů?

Ve své sestavě si zahraji Toma Slončíka, Matěje Juráska a Petra Juliše. Slončík přišel do Plzně s velkými očekáváními, která na něj kladou trenéři i fanoušci. Uvidíme, jak se popere s tlakem. Nebude to mít jednoduché. Jurásek je už ligou ostřílený, ale stále ho považuji za talentovaného hráče. Věřím, že ve Slavii naváže na své kvalitní výkony z minulých sezon. V poslední řadě jsem zmínil Petra Juliše. Je to kluk z Chrudimi a dobře se znám s jeho bráchou. Slyšel jsem na něj jen samou chválu. Po odchodu Daniela Vašulína může v Hradci zazářit.

Koho jste zvolil kapitánem pro ligové kolo?

Hradec doma přivítá nepříjemné Teplice. Domů se vrátil Adam Vlkanova, který má obrovské sebevědomí a je to nesmírně kvalitní hráč. Věřím, že se vrátí ve skvělé formě a pomůže Hradci k ligovému úspěchu. Proto jsem zvolil jeho.

  0 : 0 Č. Budějovice - Bohemians 0 : 0 dohráno
20240831T14 : 30:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Slovácko - Jablonec dnes 17 : 00
20240831T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko
Jablonec
  Hradec Králové - Sparta dnes 20 : 00
20240831T20 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové
Sparta