Hlavní obsah

FANTASY: Start ligy se blíží. Tipéři se mohou těšit na hodnotné ceny i řadu novinek. Pár doporučení, koho si vybrat do kádru

Nová sezóna fotbalové ligy Fantasy Sport.cz byla zahájena. Můžete opět registrovat své týmy, postavit ten nejsilnější kádr a ukázat, jak rozumíte fotbalu. Vyhrát můžete opět spoustu skvělých cen jako nadupaný notebook, 4k televizi, PlayStation a další. Liga startuje už 19. července pátečním zápase mistrovské Sparty s Pardubicemi.

Foto: Sport.cz

Fantasy liga na Sport.cz vstupuje do svého druhého ročníku.

Článek

Hurá do boje. Fanoušci fantasy fotbalových her si i v letošní sezoně přijdou na své. Chance liga, jak se česká nejvyšší soutěž v nové sezoně bude jmenovat, slibuje pro tipéry pořádnou zábavu a na Sport.cz můžete ukázat své znalosti zde.

Tipéři se můžou těšit na několik novinek. Před novým ročníkem fantasy se optimalizovaly ceny hráčů a sestavit si tým tak bude daleko jednodušší. K tomu přispěje i fakt, že byl navýšen základní budget na 100 milionů a 110 milionů pro hráče s ověřeným účtem na Seznamu.

Drobných změn doznal i systém bodování. Původní „Střely na bránu“ nahradily plus minus body za vítězný či prohraný zápas. Nově je také připsání bodů za čisté konto podmíněno odehráním minimálně 60 minut.

Na kompletní pravidla bodování pro novou sezonu fantasy se můžete podívat zde.

Fanoušci si mohou sestavovat svůj vysněný tým ale už teď. Na koho ve svém kádru nezapomenout?

V bráně Plzně se jako skvělá náhrada za Jindřicha Staňka ukázal Tomáš Jedlička. Viktoria navíc nedostává tolik branek a cenovka 5,5 milionu se dá za kvalitního gólmana obětovat.

Z obránců, kteří se řadí dlouhodobě mezi stálice, rozhodně patří Tomáš Holeš, Filip Panák či Robin Hranáč. Zariskovat lze s novou posilou Slovanu Liberce Markem Ichou. Trenér Kováč si ho přivedl z Pardubic a ofenzivní bek bude klíčovým hráčem v nově skládaném týmu.

Pak je tu plzeňský záložník Pavel Šulc. Jeho cenovka je na vysokých deseti milionech, ale podle statistik z minulé sezony v našem výběru prostě nesmí chybět. V posledním ročníku nejvyšší české ligy nasázel osmnáct branek a na dalších šest přihrál, a takový příspěvek se musel ve fantasy projevit..

Po poměrně dobrých výkonech na evropském fotbalovém šampionátu se bude chtít ukázat i v dresu Slavie Lukáš Provod. Zajímavou volbou může být také Adam Vlkanova, který se vrací do Hradce Králové z Plzně a nejen fanoušci si od něj žádají ofenzivní přínos pro Votroky.

Volba útočníků je vždy náročná. V sestavě skoro žádného fantasy týmu zřejmě nebude chybět sparťanská hvězda loňské sezony Veljko Birmančević. Ve dvaatřiceti ligových zápasech se šestnáctkrát střelecky prosadil a přidal neuvěřitelných jedenáct asistencí.

V útoku si vedle něj můžete postavit jeho týmového kolegu Jana Kuchtu či Mojmíra Chytila ze Slavie. Zapomenout nelze ani na Václava Jurečku, který je sice fanoušky kritizován, ale čuch na góly stále má na nejvyšší úrovni.

Z levnějších variant můžete zkusit Václava Drchala z pražských Bohemians či Abdullahiho Tanka z Baníku Ostrava.

Liga startuje už 19. července a již nyní si můžete připravovat váš vysněný tým, který vás dovede k hodnotným odměnám.

Vítězové loňské sezóny

Hlavní liga 2023/2024

1. místo Chali tým (2108 bodů)

2. místo Magicians (2055 bodů)

3. místo OscarDorleyball (2053 bodů)

4. místo Jelenidlo (2049 bodů)

5. místo AFK Sokolovan Kynžvart (2043 bodů)

Vítěz ligy Druhá šance

1. místo FC Papadzordzo (1113 bodů)

Fotogalerie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.