Hlavní obsah

FANTASY: Snad se bude hrát, kolo vypadá zajímavě. Věřím Klimentovi, říká expert

Reprezentační přestávka končí a vracejí se boje ve fotbalové Chance lize, pokud to tedy počasí dovolí. S tím se pojí i návrat Fantasy ligy na Sport.cz. Tradiční expert Tomáš Malínský ve své sestavě pro osmé kolo věří jabloneckým obráncům a na hrot útoku poslal Jana Klimenta, který řádí v Olomouci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Kliment se v dresu Olomouce dvakrát prosadil proti Baníku.

Článek

V předešlém sedmém kole se nejlépe prezentoval obránce pražské Slavie Malick Diouf. Sešívaní s Pardubicemi udrželi čisté konto a Diouf přidal jednu ze dvou vstřelených branek. Šikovný obránce však nebyl jediným hráčem posledního vicemistra české ligy, který se dočkal povedeného výkonu. Bodově byli ve Fantasy lize úspěšní také brankář Antonín Kinský (9 bodů) a Tomáš Chorý s 10 body. Oba byli na svých pozicích podle bodového systému nejúspěšnější.

Jediným hráčem z jiného klubu, který se vloudil mezi sešívané, byl ostravský Matěj Šín. Záložník Baníku nadělil svým virtuálním majitelkám a majitelům dárek v podobě 12 bodů.

Sedmé a osmé kolo Chance ligy přerušila reprezentační pauza, ve které Česko prohrálo 1:4 s Gruzií a porazilo 3:2 Ukrajinu. Trenér Ivan Hašek se spoléhal hned na několik hráčů pražské Slavie, Plzně či Sparty.

„Vždy jsem říkal, že reprezentační pauza je za odměnu pro kluby na vrcholu tabulky a za trest pro ty, které se nacházejí na dně. České Budějovice například byly na soustředění na Lipně. Rozhodně se tam neváleli hráči s trenérem u vody. To samé určitě probíhalo i v Pardubicích či na Dukle,“ rozkrývá Malínský.

V osmém kole se fotbaloví fanoušci mohou těšit na pořádně zajímavé zápasy. Hned od 13:30 se v sobotu představí ambiciózní Liberec na stadionu pohárového účastníka z Mladé Boleslavi a Teplice zkusí překvapit Plzeň ve Štruncových sadech.

Pro virtuální majitele ostravského Ewertona či Šína bude také zajímavý souboj s pražskou Slavií, kde září v bráně Kinský a na hrotu se rozjíždí Chorý. Sparta doma přivítá Karvinou a vzhledem k formě klubu z Letné se dá čekat, že hráči Sparty by mohli přinést body svým majitelkám a majitelům ve Fantasy lize na Sport.cz.

„Doufám, že se kolo neodloží, protože vypadá dost zajímavě. Těším se na střetnutí Slavie s Baníkem. Určitě to bude tradičně vyhrocené. Sparta hraje doma s Karvinou a měla by potvrdit roli favorita. To samé Plzeň s Teplicemi. Zajímavý zápas čekám od Mladé Boleslavi s Libercem. Přece jenom to je derby. Pak ještě doufám, že Jablonec potvrdí formu a zůstane v tabulce nahoře,“ říká Malínský před osmým kolem Chance ligy.

Foto: Tomáš Malínský

Sestava Tomáše Malínského pro osmé kolo Chance ligy

Jaké změny udělal bývalý hráč Liberce, Hradce Králové, Slavie či Jablonce ve své sestavě?

„V defenzivní řadě věřím hráčům Jablonce. Změnu jsem udělal v útoku a pořídil jsem si do své sestavy nejlepšího střelce ligy Klimenta. Doufám, že mu nezvlhne střelný prach a bude pálit úspěšně dál. Věřím nadále i Vašulínovi, který sice proti Liberci nehrál příliš dobře, ale myslím si, že si zaslouží od trenéra Koubka důvěru a góly střílet bude,“ vyjádřil se expert ke své sestavě.