Hlavní obsah

FANTASY: Sázka na Hradec vyšla. Expert riskne změny v sestavě

Obránce fotbalového Hradce Králové Karel Spáčil přinesl ve Fantasy lize na Sportu.cz největší bodový přínos pro hráče, kteří si ho do své vysněné sestavy vybrali. Také jeho spoluhráč Adam Zadražil díky čistému kontu a spolehlivému výkonu v bráně byl mezi nejúspěšnějšími hráči kola. Kdo další se blýskl vysokým bodovým ziskem a jakou sestavu pro druhé kolo zvolil exligista Tomáš Malínský?

Fantasy liga se těší na druhé kolo.

Článek

Jasnou jedničkou mezi útočníky byl Jan Kliment. Třicetiletý hrotový hráč Sigmy Olomouc se blýskl dvěma góly a po zásluze se stal jedním z hráčů kola.

Bodový příděl sice za svůj akrobatický výkon nedostal, ale jeho druhá branka se po zásluze stala nejlepším momentem úvodu Chance ligy.

Chance liga 1. kolo – plus a minus momentyVideo: LFA

Poměrně překvapivou výhrou se prezentoval Jablonec, který pod novým trenérem Lubošem Kozlem zdolal účastníka předkol evropských pohárů z Mladé Boleslavi. Povedený výkon v záložní řadě předvedl gruzínský fotbalista Vachtang Čanturišvili. Ten na první branku svého týmu nahrál Dominiku Hollému a druhý gól sám vstřelil.

Hrdiny úvodního kola se však stali fotbalisté Hradce Králové. Mezi třemi tyčemi si největší bodový příděl vysloužil Adam Zadražil, který udržel čisté konto proti Teplicím. Jedinou branku votroků v samotném závěru utkání vstřelil obránce Karel Spáčil. Jednadvacetiletý obránce se stal po zásluze hráčem zápasu i kola a do statistik Fantasy na Sportu.cz si připsal patnáct bodů.

Pro druhé kolo mohou účastníci a hráči Fantasy ligy na Sportu.cz stále měnit neomezeně svoji vysněnou sestavu. Pokud tedy někdo není spokojen s výkony některých hráčů či se mu například jeho oblíbenec v úvodním kole zranil, může stále udělat pomyslný přestup.

K tomu sáhl i expert Sportu.cz Tomáš Malínský. Ten sice v prvním kole zazářil, když posbíral 60 bodů, ale uchýlil se ke dvěma změnám.

„Do sestavy posílám Michala Hlavatého z Liberce. V prvním kole se podílel na dvou brankách Slovanu a věřím, že to ukáže i proti Olomouci. Druhou změnu jsem udělal v útoku, kde místo Petra Juliše z Hradce Králové zkusím hrát Christophea Kabonga z Plzně. Trenér Koubek mu věří, vyšla mu příprava a kvality ukázal i v utkání proti Dukle,“ říká bývalý hráč Slavie Praha, Jablonce, Hradce Králové či Liberce.

Foto: Tomáš Malínský

Sestava Tomáše Malínského pro druhé kolo Fantasy ligy Sportu.cz

A jaké má očekávání od druhého kola Chance ligy?

„Liberec odehraje pod novým trenérem první domácí zápas. Čekám vysokou návštěvu a parádní atmosféru. Věřím, že Slovan předvede proti Olomouci povedený výkon. Těším se i na Jablonec v Ostravě. Jablonci stále věřím, že bude černým koněm soutěže. To mohou potvrdit i ve druhém kole. Do třetice se těším na Pardubice. Osobně se znám s Markem Kuličem (asistent kouče). Je to skvělý trenér a moc bych jemu i jeho týmu přál úspěch,“ dodává Malínský.