Hlavní obsah

FANTASY: Na hrotu věřím Maškovi. Spartě ubližuje Liga mistrů a může s Plzní zaváhat, myslí si expert

Katastrofa, nazval svůj výkon ve Fantasy lize na Sport.cz expert Tomáš Malínský. Ve 12. kole fotbalové Chance Ligy se spoléhal na Michaela Krmenčíka, který ale se Slováckem překvapivě doma padl s Teplicemi. Do nového kola tak vyměnil útočníky a doufá, že mu body přinese i změna v bráně.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Expert Tomáš Malínský bude v útoku sázet na Lukáše Maška.

Článek

„Vůbec se mi nechce poslední kolo komentovat. Byla to pro mě katastrofa, netrefil jsem skoro celou sestavu. Někteří vůbec nezasáhli a jiní hráli pod své možnosti. Body jsem sbíral těžce,“ říkal se smíchem Tomáš Malínský.

Především sázka na Michaela Krmenčíka s Vojtěchem Patrákem byla chybná, což si expert Sport.cz uvědomuje a provedl tak na hrotu útoku hned dvojnásobnou změnu.

„Vracím do hry zpátky Honzu Klimenta a vedle něj postavím Lukáše Maška z Mladé Boleslavi. Je to trochu risk, ale myslím si, že by trenér na něj mohl sázet. Je to hladový kluk se zdravým sebevědomím. Boleslav v tomto kole uspěje a on by mohl týmu k vítězství pomoct,“ myslí si bývalý hráč Slavie, Liberce, Jablonce či Hradce Králové.

Foto: Tomáš Malínský, Sport.cz

Sestava Tomáše Malínského pro 13. kolo Fantasy ligy na Sport.cz

Rotace útočníku není však jedinou změnou, kterou si Malínský ve své sestavě ve Fantasy lize na Sport.cz připravil. „Vracím do hry také jabloneckého obránce Kubu Martince, který má skvělou sezonu. V bráně tentokrát věřím Adamu Zadražilovi z Hradce Králové. V Budějovicích na něj určitě poletí nějaká střela, ale mohl by vychytat čisté konto,“ doufá.

Dvanácté kolo české nejvyšší fotbalové ligy se vydařilo hráčům Karviné, kteří nasázeli čtyři branky Českým Budějovicím. Do sestavy kola ve Fantasy lize na Sport.cz se dostala hned trojice hráčů ze severu Moravy. Těmi jsou: Kristián Vallo, Filip Vecheta a Giannis-Fivos Botos.

Nejúspěšnějším hráčem kola se pak stal plzeňský útočník Prince Adu. Ten přinesl svým virtuálním trenérkám a trenérům hned 13 bodů.

Ve 13. kole se hráči ve Fantasy lize mohou těšit na několik zajímavých duelů. Liberec po dobrém výkonu na Letné vyzve podobně se trápící Slovácko. „Oba jsou pod velkým tlakem a potřebují bodovat. Řešil jsem to se spoustou lidí na severu Čech a Liberci moc nikdo nevěří. Nebudou mít příliš velkou podporu v publiku a Kováčova družina si to musí vykopat sama,“ říkal bývalý hráč Slovanu.

Za zmínku stojí také duel Pardubic, které prohrály v minulém kole na Julisce s Duklou. Na východ Čech přijede Ostrava, která taktéž nezískala body, když doma nestačila na Plzeň. „Obrovsky těžké utkání pro Pardubice. Baník je venku silný a po prohře s Plzní bude chtít zpátky zabrat. Bude dost záležet na Ewertonovi se Šínem, jak se vyspí, a jaký výkon předvedou. Spíše ale věřím Ostravě,“ uvedl svůj tip Malínský.

V neposlední řadě nelze zapomenout na pražská S. Slavia doma vyzve v derby Duklu Praha a Sparta se utká ve šlágru kola s Plzní.

„U sešívaných očekávám rotaci kádru, ale zvládnou to. Sparta není v úplně dobrém rozpoložení. Myslím si, že jí ubližuje Liga mistrů a Plzeň může klidně překvapit. Trenér Friis potřebuje probrat cizince, kteří nejsou v takové formě, jako v minulém roce. Určitě se na zápas podívám, bude to pěkná podívaná,“ dodal Malínský.

  Liberec - Slovácko zítra 13 : 30
20241026T13 : 30:00+0200
Liberec vs. Slovácko
Liberec vs. Slovácko
Liberec
Slovácko
  Pardubice - Ostrava zítra 16 : 00
20241026T16 : 00:00+0200
Pardubice vs. Ostrava
Pardubice vs. Ostrava
Pardubice
Ostrava
  Č. Budějovice - Hradec Králové zítra 16 : 00
20241026T16 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Hradec Králové
Č. Budějovice vs. Hradec Králové
Č. Budějovice
Hradec Králové