Hlavní obsah

FANTASY LIGA: Diouf díky parádní trefě hráčem kola. Expert chystá změnu v bráně

Skvělý výkon korunovaný neuvěřitelnou brankou vynesl obránci fotbalové Slavie Malicku Dioufovi titul nejlépe bodovaného hráče minulého kola fotbalové Fantasy ligy na Sport.cz. Expertu Tomášovi Malínskému se příliš nezadařilo. Pro další kolo chystá jedinou změnu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Diouf se postaral o jedinou branku Slavie v zápase proti Liberci.

Článek

Obě pražská „S“ otevřela třetí kolo fotbalové Chance Ligy pátečními zápasy. Slavia zajížděla na těžkou půdu do Liberce, kde dokonce místní pořadatelé hlásili téměř vyprodáno. Svěřenci Jindřicha Trpišovského ale zpod Ještědu odjížděli nadšení.

Tři body jim totiž vystřelil obránce Malick Diouf neuvěřitelnou střelou zpoza vápna, se kterou liberecký gólman Hugo Jan Bačkovský nemohl absolutně nic dělat. I proto si obránce Slavie vysloužil ve třetím kole Fantasy ligy na Sport.cz 15 bodů a stal se hráčem kola. Zdárně mu sekundoval s osmi body brankář jeho spoluhráč Antonín Kinský, který byl díky čistému kontu ohodnocen osmi body.

Sestřih zápasu Liberec - SlaviaVideo: LFA

Dařilo se také stoperu pražské Sparty Martinu Vitíkovi. On a jeho spoluhráči si v domácím prostředí připsali pohodlné vítězství 2:0 s Duklou a právě obránce z Letné vstřelil vítěznou trefu. Svým trenérkám a trenérům na Fantasy lize se odměnil za důvěru 13 body.

Skvělý start do sezony zažívají v Hradci Králové, když po dvou výhrách a jedné prohře drží průběžnou pátou pozici v tabulce. Votroci naposledy v deseti lidech porazili favorizovanou Mladou Boleslav 2:1 a první trefu v sezoně i po návratu do Malšovické areny zaznamenal Adam Vlkanova. Ten připsal trenérkám a trenérům na Fantasy lize osm bodů. Jeho výkon napodobil i Jan Kalabiška z Pardubic. Ten řídil vítězství 3:1 na hřišti Českých Budějovic.

Sestřih zápasu Hradec Králové - Mladá BoleslavVideo: LFA

Nejúspěšnějším útočníkem kola se stal se sedmi body pak Veljko Birmančevič, který na Letné proti Dukle přidal druhou branku z proměněné penalty.

Jak hodnotil 3. kolo Chance ligy expert Tomáš Malínský?

„Sledoval jsem utkání Liberce se Slavií. Pražané krásným gólem si pohlídali vítězství, byť Slovan byl v některých okamžicích jasně lepší. Pustil jsem si i Hradec s Mladou Boleslaví. Byť „Bolka“ hrála dlouho přesilovku, tak votroci dokázali heroickým výkonem utkání zvládnout,“ vrátil se k posledním zápasům.

Malínský nebyl příliš spokojený se svým bodovým ziskem z třetího kola. V minulém týdnu udělal jednu změnu, když do sestavy poslal Tomáše Ladru, ten však po prohře v Hradci nepřipsal svým trenérkám a trenérům ani bod.

„Už klasicky mi nezahráli moc dobře obránci, musím s tím něco udělat. Posledně jsem se rozhodl dát do sestavy Tomáše Ladru, který se mi moc líbil, ale tentokrát měl 0 bodů, z toho jsem zklamaný. Na druhou stranu se zadařilo Vlkanovovi. Do příště vyměním Tondu Kinského za Adama Zadražila. Je to zatím letošní kometa a věřím, že se mu bude dařit i nadále,“ řekl bývalý hráč Slavie, Liberce, Jablonce či Hradce Králové.

A co čeká od nadcházejícího víkendu?

„Věřil bych hráčům Jablonce, jelikož hrají s Duklou, která zatím nepředvádí výrazně dobré výkony. Rozhodně se vyplatí i věřit hráčům Plzně, kteří doma přivítají Karvinou. Klasicky musím zmínit i Hradec Králové. Ten se utká s Baníkem, který ale po těžkém zápase v Kodani nebude mít dost sil,“ dodal Malínský.

  Plzeň - Olomouc dnes 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc
  Ml. Boleslav - Slavia dnes 19 : 30
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia