Hlavní obsah

FANTASY: Krmenčík místo hříšníka Klimenta, radí expert

Reprezentační pauza končí a fotbalové soutěže se opět rozjíždí. Po vyhraném derby pražských S se hřeje na vrcholu Chance ligy Slavia s šestibodovým náskokem na druhou Spartu. Trenéři a trenérky ve Fantasy lize na Sport.cz se připravují zase na to, jak naženou další body. Vynucenou změnu v sestavě musel udělat expert Tomáš Malínský, který také změnil složení své obrany.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Expert Tomáš Malínský si myslí, že by se Michael Krmenčík mohl prosadit proti Teplicím.

Článek

Před reprezentační pauzou si fotbaloví fanoušci v Česku vychutnali hned dvě derby. Slavia doma vyhrála nad Spartou (2:1) a Jablonec vypráskal svého rivala v Liberci (5:0).

„Totální výbuch pro Slovan a také varovný signál. Osobně si nepamatuji, že bychom s Libercem doma prohráli někdy víc než o tři branky. Jablonec hraje výborně a zaslouženě získal tři body,“ hodnotil severočeské derby Tomáš Malínský, který v kariéře naskakoval za oba kluby. Rychlonohý záložník ale spojil svou kariéru i se sešívaným dresem.

„Derby pražských S muselo bavit. V prvním poločase byla Slavia dominantní, ale po snížení na 1:2 se obraz hry trochu změnil. Trpišovského tým si to ale nakonec ukopal a vyhrál zaslouženě. Sparta podle mě nečekala tak vysoké tempo,“ vyjádřil se expert k derby pražských S.

Nejúspěšnější trenérky a trenéři ve Fantasy lize na Sport.cz v minulém kole sázeli na hráče Jablonce, kteří zazářili v severočeském derby, nejlepší z nich byl Jakub Martinec, který si zapsal hned 15 bodů.

Ve 12. kole Chance ligy ale svěřence trenéra Kozla čeká další těžká šichta. Na jabloneckou Střelnici přijedou sešívání a náročné utkání se propsalo i do sestavy fantasy experta.

„Bude to hodně zajímavé utkání, ve kterém bude dost záležet i na stavu hřiště. To určí celkový ráz zápasu. Oba kluby jsou teď v pohodě, ale sešívaní si to asi pohlídají. I proto vyndávám ze sestavy mé jablonecké obrané duo Tekijaški–Martinec a budu hrát vzadu Dioufa, Dweha a Králika,“ rozkryl Malínský.

Foto: Tomáš Malínský, Sport.cz

Sestava Tomáše Malínského pro 12. kolo Chance ligy

Sparta i Slovan budou chtít odčinit zaváhání z 11. kola Chance ligy. Liberec na tým z Letné historicky umí, ale Friisova družina už si další ztrátu dovolit jen tak nemůže.

„Nechci předvídat. Je pravda, že Liberci se na Spartě daří, vždy jsme tam uměli dávat góly. Sparta ale tenhle zápas nepodcení, bude chtít vyhrát, protože už by Slavia odskočila moc. Uvidíme, jak k tomu oba týmy přistoupí, čekám ale, že padne dost gólů,“ říká expert.

Malínský musel ve své sestavě udělat i jednu vynucenou změnu. V minulém kole ho pořádně vypekl aktuálně nejlepší střelec tabulky nejvyšší české fotbalové ligy.

„Musel jsem dát pryč Klimenta. Ten mi pořádně zavařil, když jsem ho dal do sestavy, tak se hned vykartoval. Moc mi radost neudělal tedy. Proto ho nahrazuji Krmenčíkem, který by se mohl prosadit proti Teplicím. Stále je mým černým koněm pardubický Patrák. Věřím, že na Dukle prolomí svoji střeleckou smůlu,“ vysvětlil své kroky Malínský.

  Hradec Králové - Olomouc dnes 13 : 30
20241019T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Dukla - Pardubice dnes 16 : 00
20241019T16 : 00:00+0200
Dukla vs. Pardubice
Dukla vs. Pardubice
Dukla
Pardubice
  Ostrava - Plzeň dnes 16 : 00
20241019T16 : 00:00+0200
Ostrava vs. Plzeň
Ostrava vs. Plzeň
Ostrava
Plzeň
  Sparta - Liberec dnes 19 : 00
20241019T19 : 00:00+0200
Sparta vs. Liberec
Sparta vs. Liberec
Sparta
Liberec