Hlavní obsah

FANTASY: Diouf v základu je jistota, větří body Malínský

Pohárové týdny již promlouvají do sestav Sparty, Slavie či Plzně. S tím musejí počítat i trenérky a trenéři ve Fantasy lize na Sport.cz. Svůj pohled na celou věc dává i Tomáš Malínský. „Trenéři pražských S i Plzně teď rotují sestavy. Mít hráče Sparty se za mě příliš nevyplatí,“ říká expert.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

El Hadji Malick Diouf je nadále úspěšný. Do své sestavy ve Fantasy lize na Sport.cz si ho dal i expert Tomáš Malínský.

Článek

Sparta, Slavia i Plzeň vstoupily úspěšně do své poutě evropskými poháry. Klub z Letné zvítězil se Salcburkem, Slavia vyhrála v Razgradu a Plzeň zvládla remizovat na hřišti německého Frankfurtu.

Týden střídá další a na trojici těchto klubů čeká další výzva. Sparta již v úterý hraje se Stuttgartem a ligové kolo tak odehraje již v pátek proti Olomouci na domácí Letné. Sigma se bude muset obejít bez nejlepšího ligového střelce, který se vykartoval. Dá se tak očekávat, že trenér Lars Friis před úterní Ligou mistrů pošetří některé hráče.

Jinak tomu nebude ani u Slavie. Ta má před sebou stejně jako jejich městský rival extrémně náročný program. Ve čtvrtek se sešívaní vrátili z bulharského Razgradu a již v neděli hrají vršovické derby s Bohemians. Byť se podle experta Tomáše Malínského nevyplácí sázet na hráče z velké ligové trojky, jednoho hráče z týmu trenéra Trpišovského do své sestavy dal.

Foto: Tomáš Malínský, Sport.cz

Sestava Tomáše Malínského pro 10. kolo Chance ligy ve Fantasy lize na Sport.cz

„Mám tam Malicka Dioufa. Je to sebemrskačství ho tam nemít. V sezoně hraje skvěle a statistiky má, jako kdyby hrál v útoku. V obraně jeho jméno nesmí prostě chybět,“ myslí si bývalý fotbalista Slavie, Hradce Králové, Jablonce či Liberce. Slavia příští čtvrtek doma přivítá nizozemský Ajax.

Svoje boje v Evropské lize rozjeli i fotbalisté Plzně, kteří vybojovali remízový výsledek ve Frankfurtu. Na hrotu útoku v Německu nastoupil Prince Adu, který se dokonce i střelecky prosadil. Expert pro Fantasy ligu na Sport.cz však věří, že důvěru v ligovém kole proti Mladé Boleslavi dostane Daniel Vašulín.

„Nechám ho v útoku. Stále si myslím, že nám ještě ukáže, proč v Plzni je a začne se pravidelně střelecky prosazovat. Proti Boleslavi podle mě nastoupí a bude úspěšný,“ říká Malínský.

Právě Mladá Boleslav je posledním pohárovým účastníkem z české ligy. Ta se vůbec poprvé v hlavní fázi Konferenční ligy představí příští týden proti arménskému Noahu. Ještě předtím však bude chtít překvapit ve Štruncových sadech a dát zapomenout na nepovedené kolo s Pardubicemi, s kterými doma pouze Mladoboleslavští remizovali.

„Pardubice se proti Boleslavi naladily. Věřím, že uspějí i doma s Teplicemi. Proto dávám do sestavy Vojtěcha Patráka, který se mi stabilně líbí, jak hraje,“ dodává Malínský.

V minulém kole se nejvíce vyplatilo sázet na obránce pražské Slavie Malicka Dioufa, který trenérkám a trenérům ve Fantasy lize na Sport.cz přinesl 22 bodů. Do ideální sestavy kola se promítl zápas sešívaných s Plzní natolik, že se v ní objevilo hned sedm fotbalistů Slavie.

  Sparta - Olomouc dnes 19 : 30
20240927T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Olomouc
Sparta vs. Olomouc
Sparta
Olomouc