Hlavní obsah

FANTASY: Boj o titul a o záchranu promlouvá i do Fantasy. Tipy na poslední dvě kola nadstavbové části

Boje o titul, záchranu i pohárovou Evropu vrcholí. Hráči Fantasy však sledují spíše něco jiného - body! Jak se v posledních zápasech vedlo hráčům se zajímavým potenciálem? Koho si pořídit pro poslední dvě kola nadstavby? Odpovědi na tyto otázky i tipy na další hráče vám znovu přinášíme v nejnovějším článku o vrcholící Fantasy lize. Sestavy pro 4. kolo nadstavby budou uzavřeny v sobotu v 15:30 hodin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Polidar z Jablonce má neskutečnou formu a ve Fantasy je žhavým zbožím.

Článek

Vzhledem k tomu, že za sebou máme v krátkém časovém úseku hned dvě kola nadstavby, rozhodli jsme se vynechat obvyklé zhodnocení. Zpátky se i přesto ohlédneme, tentokráte se mrkneme tipy, které jsme vám přinesli v minulých článcích. Posuďte sami, jak se nám povedlo vyvěštit z kávové sedliny, který hráč stojí za utracení vašeho rozpočtu a který se ukázal být spíše propadákem.

TOP nebo FLOP

Marek Icha (obránce) - FK Pardubice, cena 5,1 mil.

Datum doporučení: před 2. kolem nadstavby

Body: 0 bodů + 0 bodů = 0 bodů celkem

Verdikt: FLOP

Není co dodat. Po prvním kole a skvělých 12 bodech přišla nula za inkasované góly a karty k tomu. Čtvrtá žlutá znamenala, že Marek Icha do dalšího kola ani nenastoupil. Definice doporučení, spadajícího do kategorie FLOP.

Jakub Martinec (obránce) - FK Jablonec, cena 5,5 mil.

Datum doporučení: před 2. kolem nadstavby

Body: 1 bod + 6 bodů = 7 bodů celkem

Verdikt: JDE TO

V tomto případě není konečný verdikt jednoznačný. Proto volíme českou zlatou střední cestu. Doporučení nebylo ani FLOP, ani TOP. Jakub Martinec sice v prvním zápase nedostál svým potenciálním bodovým kvalitám, ale ve třetím kole nadstavby už připsal hezkých 6 bodů, zejména díky čistému kontu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Martinec (vlevo) z Jablonce a Jan Kuchta ze Sparty Praha

Wale Musa Alli (záložník) - České Budějovice, cena 6,4 mil.

Datum doporučení: před 2. kolem nadstavby

Body: 7 bodů + 2 body = 9 bodů celkem

Verdikt: TOP

Doporučení, které za to jistě stálo. To je budějovický štírek Wale Musa Alli. Ve druhém kole nadstavby se trefil a ukázal, co se v něm skrývá. Hezkých 7 bodů sice nepotvrdil v následujícím kole (pouze 2 body), nicméně i tak si vysloužil razítko TOP doporučení.

Tomáš Chorý (útočník) - Viktoria Plzeň, cena 10 mil.

Datum doporučení: před 2. kolem nadstavby

Body: 1 bod + 2 body = 3 body celkem

Verdikt: FLOP

Tomáše Chorého jsme zřejmě prokleli, protože po 11 a 6 bodech přišla mizérie, která nese název 3 body ze dvou zápasů. I vzhledem k vysoké ceně jsme čekali víc, a proto tohle doporučení nelze označit jinak než FLOP.

Jan Kovařík (záložník) - Bohemians, cena 6,9 mil.

Datum doporučení: před 1. kolem nadstavby

Body: 8 bodů + 0 bodů + 0 bodů = 8 bodů celkem

Verdikt: FLOP, ale mohl být TOP

Jan Kovařík vyslyšel naše volání po bodech a všechny, kteří mu před nadstavbou věřili, v prvním kole bohatě odměnil 8 body. Nicméně v tom samém zápase se i vykartoval a do dalších dvou utkání již nenastoupil. Mohlo to být tedy skutečně TOP doporučení, jak se zpočátku jevilo, ale okolnosti rozhodly a z TOP doporučení je nakonec spíše FLOP.

Stanislav Dostál (brankář) - Zlín, cena 5,5 mil.

Datum doporučení: před 1. kolem nadstavby

Body: 1 bod + 1 bod + 4 body = 6 bodů celkem

Verdikt: FLOP

Mistr zákroků, takové by mohlo být přízvisko Stanislava Dostála ze Zlína. Bohužel pro jeho vlastníky, se ale nedaří pořád. První dvě kola nadstavby Dostál nedostál své pověsti, kdy to bylo vždy jen za jediný bodík. Ve třetím kole se ale znovu vrátil do starých kolejí a přinesl svým majitelům slušné 4 body (z toho 2 body za zákroky). Přesto naše doporučení hodnotíme jako FLOP.

Daniel Fila (útočník) - FK Teplice, cena 7,3 mil.

Datum doporučení: před 1. kolem nadstavby

Body: 10 bodů + 4 body = 14 bodů celkem (3. kolo měly Teplice volno)

Verdikt: TOP

Daniela Filu nelze hodnotit jinak než jako TOP doporučení. Hned v úvodním kole nadstavby si připsal gól a asistenci, což v součtu hodilo skvělých 10 bodů. O týden později skvělou formu potvrdil přihrávkou na gól a jen žlutá karta mu zhatila vyšší bodový zisk, který nakonec činil 4 body. Třetí kolo nadstavby pak Teplice nehrály. Škoda, možná bychom tu sčítali další body navíc.

Lukáš Hůlka (obránce) - Bohemians, cena 5,7 mil.

Datum doporučení: před 1. kolem nadstavby

Body: 1 bod + 2 body + 1 bod = 4 body celkem

Verdikt: FLOP

S končící základní částí Fortuna ligy se Lukáš Hůlka dostal do parádní bodové formy, a tak jsme očekávali, že volně naváže i v zápasech nadstavby. Bohužel pro všechny, kteří na něj vsadili, se tak nestalo a čtyři body ze tří zápasů jsou málo. Proto FLOP.

Antonín Fantiš (útočník) - Zlín, cena 6,5 mil.

Datum doporučení: před 1. kolem nadstavby

Body: 1 bod + 2 body + 0 bodů = 3 body celkem

Verdikt: FLOP

Jinak než FLOP nelze hodnotit doporučení Antonína Fantiše. Sázka na málo vlastněné hráče někdy vyjde, někdy ne. V tomto případě nevyšla. Tři body jsou bohužel žalostně málo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Antonín Fantiš (vlevo) bojuje v ligovém utkání s Pardubicemi o míč s Dominikem Marešem.

Michal Hlavatý (záložník) - FK Pardubice, cena 7,5 mil.

Datum doporučení: před 30. kolem základní části

Body: 2 body + 3 body + 14 bodů + 2 body = 21 bodů celkem (19 bodů v nadstavbě)

Verdikt: TOP

Někdo by mohl říct, že Michalu Hlavatému vyšel bodově vlastně jen ten jeden zápas. Ale ruku na srdce, kdo může říct, že z prvních tří zápasů nadstavby má v součtu 19 bodů? Čtrnáctibodový mač totiž záložníkovi Pardubic vyšel náramně a stačil k tomu, aby se jednalo o TOP doporučení.

Jan Suchan (záložník) - Č. Budějovice, cena 6,2 mil.

Datum doporučení: před 30. kolem základní části

Body: 9 bodů + 2 body + 2 body + 4 body = 17 bodů (8 bodů v nadstavbě)

Verdikt: TOP

Minimálně v podmínkách Fantasy ligy je Jan Suchan takový Bukayo Saka Českých Budějovic. Tenhle spolehlivý motor záložní řady jihočeského klubu nebude mít často dvouciferný bodový zisk, ale svou kvalitu rozloží do delšího časového úseku s tenčími, ale stále vydatnými bodovými příspěvky. Tu devět bodů, tu sedm bodů, tu čtyři body. Občas se tu a tam dostaví škytnutí a nějaké ty 2 body za zápas, ale to nic nemění na tom, že se jedná o TOP hráče a TOP doporučení.

Nejlepší los má Slavie, nejhorší Boleslav

Na koho ale vsadit o víkendu, respektive pro zbývající dvě kola nadstavby? Ve skupině o titul má zatím o svém osudu rozhodnuto jen Viktoria Plzeň, která se pevně usadila na třetím místě tabulky. O titulu stále není rozhodnuto, i když je pravda, že pražská Sparta je opravdu blízko a Slavii se jen stěží bude momentální situace otáčet.

Mnohem větší boj však můžeme sledovat mezi Mladou Boleslaví, Ostravou a Slováckem. Trojlístek týmů dělí v tabulce jen tři body, a všechny týmy tak mají stále reálnou šanci na Evropu. O tom, jak vše dopadne, samozřejmě rozhoduje i los jednotlivých týmů.

Skupina o titul
4. kolo5. koloPořadí dle jednoduchosti losuTipy na hráče
SpartaMLB (V)PLZ (D)3.V. Birmančevič, T. Wiesner, L. Krejčí
SlaviaSLO (V)MLB (D)1.D. Douděra, J. Staněk, Oscar
PlzeňOST (D)SPA (V)5.P. Šulc, L. Hejda, Ch. Souaré
BoleslavSPA (D)SLA (V)6.-
OstravaPLZ (V)SLO (D)2.Ewerton, J. Letáček
SlováckoSLA (D)OST (V)4.S. Kim

Nejnáročnější program jednoznačně čeká na Boleslav, která je nyní na čtvrtém místě tabulky. Středočeši v následujících dvou zápasech absolvují duely se Spartou i Slavií, a papírově to s nimi tedy nevypadá vůbec dobře. Pozitivem pro mladoboleslavské může být fakt, že v posledním kole už může být o titulu rozhodnuto, navíc konkurenty Ostravu a Slovácko čeká v 5. kole nadstavby vzájemný zápas. Vzhledem k losu ale žádného hráče Boleslavi do Fantasy nedoporučujeme.

Ostrava si asi nadstavbovou část představovala jinak, Baník má zatím na kontě tři prohry. I přes nepřesvědčivou formu však ve Fantasy zůstávají relevantní Ewerton i brankář Letáček. Ten první může body vykouzlit vždycky, ten druhý zase pravidelně sbírá body za zákroky.

Skvělou pozici v tabulce nemá ani Slovácko. Jedním z pozitiv posledních zápasů týmu byly ale výkony Jihokorejce Seung-Bin Kima, který za 6,4 milionu představuje zajímavou volbu do útočných řad. S vlastněností 1,87 % to může být při mírně riskantní cesta, kterou lze při troše štěstí nahrát body navíc.

Zastavit se samozřejmě musíme také u skupiny o udržení, kde se stále hraje o místenku v baráži. Vedle dřívějších doporučení jako Michal Hlavatý z Pardubic nebo duo Alli–Suchan z Českých Budějovic musíme určitě vypíchnout formu záložníka Jablonce Matěje Polidara (cena 5,7 mil.), který má na svém kontě dva góly a čtyři asistence v posledních čtyřech zápasech, nebo výkony Rajmunda Mikuše (6,7 mil.) z Karviné, který v posledních dvou zápasech nasbíral gól a tři asistence.

Z dvojzápasu Hradce s Teplicemi samozřejmě dále věříme „starým známým“, tedy Danielu Horákovi a Danielu Filovi. A to nejen kvůli nadstandardním výkonům, ale také přívětivé ceně. Nezapomínejme, že tým, který zmíněný dvojzápas vyhraje, bude hrát v rámci 5. kola nadstavby i finále play-off proti pátému týmu skupiny o titul. Některé hráče tak čekají v posledním kole nadstavby hned dva zápasy. Jasněji jsme vše popisovali v minulém článku.

Další analýzy a tipy na hráče fotbalové Fantasy ligy na Sport.cz i Fantasy Premier League si můžete každý týden poslechnout v podcastu Fantasy výVAR. Najdete ho na všech podcastových platformách.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.