Hlavní obsah

Dva góly a rána do nosu. Hyský věří, že Vecheta čich na góly neztratí

Je to už dlouhých šest let, co si karvinští fotbaloví příznivci na svém stadionu mohli čtyřikrát zakřičet góól! V září 2018 prohrála v Karviné 1:4 Příbram a stejného vítězství dosáhli Slezané i ve 12. kole aktuálního ročníku Chance ligy proti posledním Českým Budějovicím.

Sestřih zápasu Karviná - České BudějoviceVideo: LFA

Článek

Dvěma góly se o přesvědčivou výhru přičinil útočník Filip Vecheta, jenž po přestupu ze Slovácka zažívá v týmu Martina Hyského hodně vydařenou sezonu. Minimálně co se týče střílení gólů. Jeho maximem byly doposud tři branky v sezoně 2022/2023, po přestupu do Karviné ale střelecky pookřál.

Trefil se v obou úvodních utkáních, v nichž dostal po příchodu ze Slovácka důvěru v základní sestavě a proti Českým Budějovicím prožil v české nejvyšší soutěži premiérově vícególové odpoledne. Aktuálně má na svém kontě už pět vstřelených branek, což jej řadí mezi nejlepší kanonýry aktuální sezony. „Efektivita Filipa Vechety byla v dnešním utkání výborná,“ chválil 21letého útočníka trenér Martin Hyský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Filip Vecheta (vpravo) z Karviné se raduje z branky

Utkání ale reprezentant do 21 let nedohrál. Krátce poté, co zvyšoval na 3:0, jej před karvinskou brankou trefil loktem do nosu Ekpai a Vecheta musel s bolestivým a krvavým zraněním vystřídat.

„Mám informaci, že nos zřejmě zlomený není, nicméně jel do nemocnice na rentgen a jeho narovnání,“ hlásil Hyský po utkání. „Doufám, že to nebude tak vážné, abychom o něj přišli. Prý už s podobným zraněním má zkušenosti, tak věříme, že to nebude nic, co by ho vyřadilo,“ přál si trenér Karviné.

Toho hodně těšilo, jak jeho svěřenci zvládli pozici favorita, na kterou nejsou úplně zvyklí. „Vstupovali jsme do utkání jako favorit a hráčům jsem zdůrazňoval, že chci, aby zápas i jako favorit odehráli. Jsem potěšený, že to udělali, protože tohle nejsou lehké zápasy. Soupeř přijel s tím, že nemá co ztratit. Může jen získat a ukončit negativní sérii. Naštěstí jsme do obou poločasů vstoupili velmi dobře a konečně jsme dali i branky, které nám v předešlých zápasech chyběly. Radost mám i z toho, jak jsme byli nebezpeční ze standardních situací,“ liboval si Hyský po čtvrtém ligovém vítězství, díky kterému MFK vystoupalo na osmou příčku.

Českobudějovické Dynamo se ani ve dvanáctém utkání sezony nedočkalo vítězství a na předposlední Pardubice ztrácí sedm bodů. „Čtrnáct dní jsme se svědomitě připravovali, ale co dnes hráči předváděli, mi hlava nebrala. Nejsem s tím srozuměný a musíme si ty chyby, které jsme předváděli, vyhodnotit. Domácí byli lepší, dynamičtější i rychlejší. My jsme se jim přístupem v osobních soubojích vůbec nevyrovnali ,“ vykládal trenér Českých Budějovic František Straka.

„Byla to dominance Karviné. Nechápu to. Tohle se stává, když nejste mentálně na zápas dobře připravený. Tahouni, co nás táhli v minulých zápasech, měli černý den,“ zoufal si.

  1 : 2 Jablonec - Slavia 1 : 2 dohráno
20241020T18 : 30:00+0200
Jablonec vs. Slavia
Jablonec vs. Slavia
Jablonec
Slavia
  0 : 2 Slovácko - Teplice 0 : 2 dohráno
20241020T15 : 30:00+0200
Slovácko vs. Teplice
Slovácko vs. Teplice
Slovácko
Teplice
  4 : 1 Karviná - Č. Budějovice 4 : 1 dohráno
20241020T15 : 30:00+0200
Karviná vs. Č. Budějovice
Karviná vs. Č. Budějovice
Karviná
Č. Budějovice
  2 : 2 Bohemians - Ml. Boleslav 2 : 2 dohráno
20241020T13 : 00:00+0200
Bohemians vs. Ml. Boleslav
Bohemians vs. Ml. Boleslav
Bohemians
Ml. Boleslav